INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Často se hovoří o rozdílu v platech žen a mužů na řídicích pozicích. Stranou pozornosti zůstávají rozdíly napříč odvětvími. Schopný manažer v oblasti zdravotní péče může dosáhnout třeba jen čtvrtiny toho co jeho protějšek v bance. Nejvyšší částky vydělávají manažeři z finančního a IT sektoru. Vyplývá to z údajů společnosti Stanton Chase, která se věnuje vyhledávání vrcholových manažerů.

„Pokud bychom měli porovnávat jednotlivé obory, rozhodně platí, že nejvyšší odměny jsou momentálně v bankovnictví a informačních technologiích,“ vysvětlil Jozef Papp, ředitel české pobočky společnosti Stanton Chase, která se zaměřuje na hledání vrcholových manažerů. „Naopak menší platy bývají pravidlem ve zdravotnictví, retailu, logistice nebo strojírenství.“

            Manažer je vedoucím pracovníkem firmy. Má na starost plánování strategie podniku, organizování práce, vedení týmu zaměstnanců a rozhodování o těch nejpodstatnějších záležitostech podnikání. Ve své podstatě lze říci, že charakter manažerské práce nezávisí na tom, jaké produkty nebo služby jeho domovská firma nabízí. Přesto to radikálně ovlivňuje jeho ohodnocení.

            K rekordním ročním výdělkům se v Česku dopracují manažeři působící v bankách a finančních institucích, kteří si na konto mohou připsat i více než deset milionů korun ročně. Tuto pomyslnou metu dotahují řídicí pracovníci v IT byznysu. Na opačném konci spektra se nacházejí manažeři v oblasti gastronomie, zdravotnictví nebo maloobchodního prodeje. Ani automobilový a strojírenský business, které se podílejí významně na české ekonomice, nepatří mezi nejštědřejší, co se odměňování šéfů týče. Manažeři v těchto oborech si ročně vydělají mezi dvěma až čtyřmi miliony korun.

            Podle Informačního systému o průměrném výdělku byl vloni medián mezd mezi nejvyššími představiteli velkých společností a institucí 121 988 korun měsíčně. Rozdíly jsou zde ale výrazné. Desetina nejlépe placených šéfů si vydělá za měsíc 399 253 korun hrubého, zatímco desetina nejhůře placených šéfů 34 312 korun. Samozřejmě výše výdělků se odvíjí od velikosti a typu firmy, či toho, zda jde o lokální, nebo mezinárodní business, ale důležitým faktorem je i odvětví podnikání.

            Jozef Papp vidí příčiny rozdílů v jednotlivých segmentech podnikání následovně: „Uvnitř odvětví existují faktory, které ovlivňují manažerský plat. Může to být třeba doba, po kterou manažer svou funkci vykonává, situace nebo strategie, kvůli které byl najat, a mnoho dalších. „Životnost“ manažerů může být v některých situacích a odvětvích, jako je třeba IT, nižší.“ Situacemi jsou podle Jozefa Pappa míněna například krizová řízení nebo nasazování expatů, kteří v Čechách pobývají většinou dva roky.

            „Naopak v bankovnictví nebo strojírenství je situace celkem stabilní. Často je celková částka platu vázaná na výsledky firmy a další ukazatele. Bonusy pak mohou činit až 50 % celkového výdělku. Plat manažera se odvíjí od historických specifik nebo celkového postavení firmy na lokálním i mezinárodním trhu. Například IT business, bankovnictví a farmacie dnes patří mezi nejvýdělečnější vůbec, proto si firmy z těchto segmentů podnikání mohou dovolit takto vysoké platy manažerů,“ uzavřel téma Jozef Papp.   

(tz)

Slovo ke dni

  • Vztahy nejen v businessu: účel vs. trvalá hodnota

    V poslední době slýchám od lidí z businessu poznámky, že žijeme přesně v takové zemi, jakou si zasloužíme. Když nějaká taková věta či úvaha zazní, ptám se, co přesně je tím myšleno. Pokaždé se dostaneme k tomu samému. Ke kvalitě vztahů mezi lidmi. Začíná být normou, že když vztah poslouží svému účelu, vyšumí. Není to přátelství ani partnerství. Spíše hra na ně. Něco, co vypadá vznešeně. Tváří se, že to má hloubku. Přitom je to prospěchářské a jednostranné. A jakmile je dosaženo cíle, expirační lhůta se nemilosrdně naplňuje. A jak řešení vidí podnikatelé? Naučit se žít takové vztahy, které mají hodnotu – kde jsme ochotni na sebe brát závazky a investovat do vzájemnosti. Kvalitní mezilidské vztahy každému jednotlivci pomohou překročit vlastní stín. A stejně důležité jsou i pro úspěch a rozvoj v podnikání. Kateřina Šimková

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3