INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

TarabaMáme před sebou další ročník Listopadu Měsíce kvality, který i letos přichází s několika novinkami oproti předchozím letům. Bez podpory a záštity nejvyšších představitelů České republiky a zástupců Rady kvality ČR by ani nebylo možné tyto akce každoročně pořádat. Záštitu stěžejním listopadovým akcím vyjádřili prezident republiky, předseda senátu i předseda vlády. Velké díky patří i všem marketingovým partnerům. Na programu letošního ročníku jsou jako vždy jak setkání ryze pracovní v podobě konferencí, workshopů a diskuzí u kulatých stolů, tak i akce především společenské, kde bude oceněna práce úspěšných jednotlivců, firem i organizací veřejného sektoru. V průběhu listopadu se koná na téma kvalita velké množství různých aktivit po celé naší zemi. Nejen u nás, ale i v celé Evropě je listopad vyhlašován Měsícem kvality, navíc i Světový den kvality připadá na tento měsíc.

Rada kvality ČR je vyhlašovatelem Listopadu - Měsíce kvality v České republice a spoluorganizátorem stěžejních akcí, které organizují Česká společnost pro jakost, Sdružení pro oceňování kvality a Národní středisko podpory kvality. Optikou České republiky jsou akcemi celostátního významu mezinárodní konference s mottem „Kvalitou pro výsledky“, Galavečer s Českou kvalitou, konference vítězů cen za kvalitu „Best practises – iniciativa pro efektivní změny“ a samozřejmě také slavnostní večer při příležitosti předání Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj v prostorách Španělského sálu Pražského hradu.

Mezi další ocenění, která budou ve Španělském sále předána, patří značky za výrobky a služby v Programu Česká kvalita, Cena za aplikaci Age managementu, Cena za publicistický přínos, Cena Anežky Žaludové a titul Manažer kvality roku.

Konečně neoddělitelnou součástí Listopadu Měsíce kvality je i pořádání výtvarně-literární soutěže pro žáky základních škol „Poznej kvalitu – vyhraj kvalitu“. Soutěž probíhá už po řadu let každoročně a má za cíl vybudovat u žáků vnímání kvality jako nejlepší zkušenosti pro život.

Bližší informace naleznete na stránkách hlavních organizátorů www.csq.cz, www.npj.cz a www.sokcr.cz.

Ing. Jan Taraba, ředitel,

Národní středisko podpory kvality (NIS-PK) 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3