INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

logosSprávní rada České průmyslové zdravotní pojišťovny na svém řádném zasedání 26. dubna projednala a jednomyslně schválila Výroční zprávu ČPZP za rok 2016. Druhá největší zaměstnanecká zdravotní pojišťovna v ČR loni vynaložila na léčbu svých klientů celkem 26,8 miliardy Kč, což je o 1,6 miliardy více než v roce 2015. Na jednoho pojištěnce připadlo v průměru 21 708 Kč.

Náklady pojišťovny na lůžkovou zdravotní péči přesáhly částku 12,9 miliardy Kč a proti roku 2015 byly vyšší o více než 0,7 miliardy. O více než 650 milionů se meziročně zvýšily i náklady na ambulantní péči, které činily 8,6 miliardy Kč. Na lázeňskou rehabilitační péči svých klientů vynaložila ČPZP 388 milionů korun proti 358 milionům v roce předcházejícím. „Výsledky hospodaření potvrzují, že Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je stabilní, zdravá a prosperující instituce, schopná svým pojištěncům garantovat vysoce kvalitní a dostupné zdravotní služby,“ uvedl k hospodářským výsledkům předseda Správní rady ČPZP Mojmír Kašprišin. „Všechny cíle vytýčené zdravotně pojistným plánem se podařilo splnit a efektivním hospodařením s prostředky veřejného zdravotního pojištění si pojišťovna vytvořila předpoklady pro včasné platby poskytovatelům zdravotních služeb nejen v roce 2016, ale i pro rok 2017. Výsledky dokládají, že ČPZP je jedna z nejlépe fungujících zdravotních pojišťoven v České republice a důvěru svých pojištěnců si zaslouží,“ zdůraznil generální ředitel České průmyslové zdravotní pojišťovny Petr Vaněk.

            ČPZP zaznamenala v loňském roce přírůstek 20 340 klientů, když k 31. 12. 2016 registrovala celkem 1 234 902 pojištěnců. Dlouhodobě se řadí mezi tři největší zdravotní pojišťovny v ČR. ČPZP s vybranými prostředky hospodaří odpovědně, takže není odkázána na žádnou finanční výpomoc ani nečerpá úvěr. Své závazky poskytovatelům zdravotních služeb plní řádně a včas a nemá vůči nim žádné závazky po lhůtě splatnosti. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je druhou největší zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou s více než 1,2 milionu pojištěnců a 110 pobočkami po celé ČR.     

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3