INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

cng copy

Společnost Bonett pokračuje v dalším posilování sítě vlastních plnicích stanic CNG. V následujících týdnech otevře další nové stanice, čímž svou síť rozšíří na více než tři desítky. Je to největší síť v rámci České republiky, žádný jiný provozovatel se nemůže pochlubit takovým počtem. „Červen a červenec pro nás bude opravdu rekordní, tolik plnicích stanic během tak krátké doby jsme nikdy neotvírali,“ přiznává Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment. Bonett chce i nadále upevňovat pozici největšího prodejce zemního plynu pro dopravu a provozovatele největší sítě CNG stanic v České republice.

Snímek ze zahájení provozu nové plnicí stanice CNG v areálu provozovny velkoobchodního řetězce MAKRO ČR v Čestlicích. Na snímku zleva Ing. Václav Holovčák, místopředseda představenstva akciové společnosti Bonett Gas Investment a Tomáš Tršo, regionální manažer MARKO ČR při slavnostním přestřižení pásky.

V rychlém sledu budou nyní otevřeny plnicí stanice v nákupním centru u dálnice D1 v Čestlicích, v Pardubicích, dále potom v Praze Stodůlkách, Náchodě, na dálnici D1 u Brna, a také na dálnici D5 u Tachova. Jubilejní třicátou veřejnou stanicí bude CNG stanice u letiště Václava Havla v Praze Ruzyni. „Jednání o výstavbě v této lokalitě byla velmi  složitá a dlouhá, vzhledem k velkému počtu aut, která se zde pohybují, je to pro nás velmi prestižní lokalita,“ říká Václav Holovčák. Další stanici se poté chystá Bonett otevřít v Brně u hypermarketu Makro, v plánu jsou i další stanice v Ostravě, Plzni a dalších městech. Nové plnicí stanice mají velkou kompresní kapacitu a jsou vybaveny zásobníky pro více než 1.200 kubíků stlačeného zemního plynu, ze kterých trvá plnění vozidla okolo 2-3 minut. Stanice jsou navíc připraveny na rychlé posílení výkonu o dalších více než 500 kubíků za hodinu, pokud bude poptávka růst. V platebních terminálech budou moci zákazníci používat vedle výhodných Bonett CNG karet i klasické bankovní, resp. ostatní CNG karty a v některých případech i hotovost.

Ani to však není všechno. Do konce roku má Bonett v plánu otevřít další plnicí stanice, přičemž počet na konci roku by měl přesáhnout čtyřicet CNG stanic.

V letošním roce Bonett proinvestuje více než 170 milionů korun. „Peníze půjdou jak do výstavby nových stanic, tak do rekonstrukcí či posilování kapacity některých našich stávajících stanic, které by díky rostoucímu zájmu motoristů potřebovaly navýšit kapacitu. Například minulý týden jsme takto významně zvýšili výkon naší stanice v Žebráku, kde očekáváme navýšení prodejů o 30%,“ vysvětluje Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment.

Více informací o skupině Bonett naleznete na adrese: www.bonett.cz

Bonett

Bonett je již dva roky za sebou největším prodejcem CNG do vozidel v ČR. Působí na českém a slovenském trhu, a orientuje se na investice, provozování a dodávky stanic na alternativní paliva. Skupina má v portfoliu pod značkou BONETT EUROGAS aktuálně 25 CNG stanic v investiční hodnotě přesahující 200 milionů korun, mezi nimi například velké veřejné autobusové plnicí stanice CNG například v Liberci, Kladně, Přerově, a dalších městech. Bonett má podíl více než 13 % na prodeji CNG v ČR. V příštích letech plánuje Bonett vybudovat několik desítek dalších nových CNG stanic, a pilotní LNG projekty. Celkové investice jsou plánovány na 400-500 milionů korun. Bonett technologie plnicích stanic CNG jsou spojeny se špičkovou technologií s až pětiletou zárukou, nadstandardními službami a non-stop servisem včetně nepřetržitého dispečinku. Stanice Bonett je možno najít i například v továrnách Škoda Auto, Volkswagen, nebo výrobce autobusů Iveco, Bonett vybudoval i největší plnicí stanice CNG ve střední Evropě pro Dopravní podnik Ostrava i Dopravní podnik Brno; z technologií Bonett je plněno téměř 50 % všech CNG autobusů v ČR, Bonett s více než 60 realizovanými CNG projekty má majoritní podíl na všech nově budovaných CNG stanicích. Bonett poskytuje i veškeré související projekční, poradenské, ekonomické a finanční služby, včetně investic a provozování CNG stanic a prodeje CNG konečným zákazníkům.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3