INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

AAAAutoJe tomu již pět let, co se společnost AAA AUTO rozhodla vyčlenit prodej zánovních a referenčních vozů pod značku Mototechna, kterou si lidé pamatují jako obchodníka s auty ještě z dob socialistického Československa.

Karolína Topolová a Václav Vydra (mediální tvář Mototechny) na tiskové konferenci v Praze

Trend nástupu zájmu téměř nové vozy se „Áčkům“ podařilo zachytit dobře – za pět let Mototechna prodala již na 35 000 takových automobilů. Aktuálně nabízí na 1 000 aut nejžádanějších modelů a značek a výběr se chystá ještě rozšířit. Značka Mototechna se podle aktuálního průzkumu také umístila mezi nejznámějšími „retro“ značkami v České republice.

Mototechna jako první využila mezery na trhu a poptávku zákazníků po zánovních automobilech dokázala využít pro vybudování zcela nového segmentu v rámci skupiny AAA AUTO. „Když jsme se rozhodovali, jak uvést na trh samostatný segment zánovních vozů, měli jsme šťastnou ruku při výběru nostalgicky známé značky Mototechna, kterou jsme právě v té době získali. Značku si lidé pamatují ještě z dob komunismu, kdy byla symbolem pro nedostatková nová auta a dlouhé fronty s žádankami o automobil. Komunikaci jsme kromě nostalgie postavili také na kontrastu – u nás se fronty samozřejmě nestojí, nemusíte se zapisovat do pořadníku. Prostě si vůz vyberete a za pár hodin s autem odjíždíte,“ uvádí generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová. Dle průzkumu znalosti nostalgických značek, který včera zveřejnila společnost MÉDEA RESEARCH, se Mototechna s 89 % dostala mezi pět nejznámějšími „retro“ značek u nás. Umístila se hned za Kofolou, Tatrou, a jízdními koly Favorit. Podle průzkumu vnímá 87 % populace Mototechnu jako tradiční českou značku a téměř 60 % ji považuje za velice důvěryhodnou. To koresponduje s 60% zkušeností populace se značkou, která je vesměs velmi pozitivní.

Mototechna funguje v České republice i na Slovensku a za pět let prodala již 35 000 automobilů s parametry blízkými novým vozům, ale cenou i o 40 % nižší. Průměrná cena automobilu prodaného v Mototechně je 407 000 Kč a nejčastěji jde o model Škoda Fabia či Octavia a Hyundai i30. Nejžádanější automobily jsou ve variantě hatchback, v benzínu, s manuální převodovkou a v bílé barvě. V nabídce je 1 000 aut různých značek a prodejce bezplatně doveze zákazníkovi automobil na kteroukoliv z 21 poboček. Na rozdíl od dealerů nových aut z Mototechny odjíždíte v novějším voze během pár hodin a nečekáte několik měsíců, než se automobil vyrobí. Nově značka poskytuje firemním klientům při nákupu vozů do 2 let stáří flexibilní variantu operativního leasingu s kalkulací zůstatkové hodnoty a možností odkupu po doplacení úvěru. Nový produkt Puzzle je nabízen ve spolupráci s Českou spořitelnou.

„Abychom si zajistili dostatečný přísun kvalitních zánovních ojetin, spolupracujeme s řadou dealerů, leasingovými společnostmi a dalšími firemními zákazníky. Díky partnerství s nejvyšší fotbalovou soutěží jsme navázali spolupráci v oblasti výkupu a prodeje vozů nejen s kluby, ale i s jejich partnery,“ doplnila Topolová. Přesně před rokem se největší prodejce ojetých automobilů spojil s nejvyšší fotbalovou ligou, nyní HET ligou, a kluby a funkcionáři tak mají k dispozici pravidelně přes 100 vozů různých značek a modelů. Celkem se jich již v rámci spolupráce s fotbalem „protočilo“ na 270. Za rok spolupráce kluby najely s auty z Mototechny v celkové hodnotě 180 milionů korun již více než dva a půl milionu kilometrů. Nejvíce najezdil klub FC Vysočina Jihlava s téměř 200 000 km, nejméně naopak FK Mladá Boleslav s necelými 60 000 km. „Spojení Mototechny s fotbalem přineslo oběma stranám nový prostor pro komunikaci a fotbaloví fanoušci vítají například fun zóny, které pro ně Mototechna na vybraných zápasech připravuje. Spolupráce si opravdu ceníme a věříme, že půjde o letité partnerství,“ okomentoval partnerství Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace.

S vozy z Mototechny jezdí i největší tuzemské fotbalové hvězdy současnosti Václav Kadlec ze Sparty a Patrik Schick, který právě dokončil druhý nejdražší přestup v dějinách českého fotbalu a míří do italského velkoklubu AS Řím. Dalšími tvářemi značky jsou například herci Václav Vydra či Veronika Žilková.

Značka po fotbalu podpoří i závodníka a armádního sportovce Lukáše Kvapila, který se v rámci týmu Southracing v lednu příštího roku vydá na slavnou Rallye Dakar. Pod taktovkou dakarského motocyklového závodníka, vojáka z povolání a držitele ocenění Fair play Lukáše Kvapila vyrazí do Jižní Ameriky i doprovodná skupina speciálně upravených vozů Ford Ranger z Mototechny. „Jsem moc šťastný, že mi právě společnost Mototechna pomohla při přestupu z jedné stopy na čtyři kola. Je to nejextrémnější závod a pro mě je velmi důležité mít zázemí společnosti s letitou zkušeností. Naše vozy jsou výjimečné tím, že se jedná o sériové provedení se základní úpravou. Jsem značce plně oddaný a věřím, že se díky ní dostaneme až do cíle,“ vysvětlil Lukáš Kvapil.

Nejprodávanější zánovní modely aut v roce 2017

1 Škoda Fabia
2 Hyundai i30
3 Škoda Octavia
4 Škoda Rapid
5 Dacia Duster
6 Škoda Yeti
7 Kia Ceed
8 Renault Megane
9 Nissan Juke
10 Kia Sportage

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3