INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V únoru mají klienti ČSOB možnost investovat do tří nových produktů. ČSOB Vyvážený dividendový je smíšený fond určený investorům, kteří optimalizují poměr mezi mírou rizika a investičním horizontem. Výrazným obchodním benefitem tohoto fondu je výplata dividendy. Horizon ČSOB Silné firmy 1 představuje nový zajištěný fond s růstovou složkou navázanou na světové akcie. Únorovou nabídku uzavírá investiční životní pojištění Maximal Invest ČSOB Světový výběr 1 s podkladovým strukturovaným fondem, který může investovat všechna aktiva do významných světových společností.

Prostřednictvím ČSOB Vyváženého dividendového fondu investuje klient v korunách do cenných papírů bez oborového nebo teritoriálního omezení. „Investiční strategií fondu je alokovat peněžní prostředky zejména do jiných fondů a více podfondů stejného zaměření. Jednotlivá aktiva však mohou být v portfoliu zastoupena i přímou pozicí, tedy ve formě dluhopisů, akcií a dalších investičních nástrojů,“ řekl Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost. Aktuální neutrální rozložení fondu vypadá následovně: 30 % akcie, 60 % dluhopisy, 5 % depozita a peněžní trh, 5 % alternativní a realitní investice. „Výnosy fondu mohou být vyplaceny jednou ročně prostřednictvím podílu na zisku, tzn. dividendy. Dividenda se vyplácí zpravidla, pokud je hodnota fondu nad počáteční upisovací hodnotou. Je-li dividenda vyplacena, je její minimální výše 1 %, maximální 7 %. V některých letech nemusí být dividenda vyplacena,“ doplňuje Jan Barta.

Základní měnou fondu Horizon ČSOB Silné firmy 1 je euro a jeho výnos je vázán na výkonnost koše 30 akcií, které se vyznačují vysokou tržní kapitalizací a odráží široké spektrum celosvětové ekonomiky. Akcie jsou vybrány na základě analýz investičních specialistů ČSOB/KBC. „Do portfolia jsme zahrnuli akcie společností, které mají potenciál růstu zisku a zdroje pro jeho dosažení především z oblasti energetiky, telekomunikací a bankovnictví. Silné firmy spojuje vyšší odolnost vůči negativním fundamentálním jevům a větší stabilita zhodnocení,“ vysvětluje další výhody Jan Barta.

Životní pojištění Maximal Invest ČSOB Světový výběr 1 je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění, navíc s 95% ochranou vložené investice prostřednictvím strukturovaného fondu ke dni splatnosti a potenciálem zajímavého výnosu. Ten je závislý na vývoji 20 světových akcií vyznačujících se vysokou tržní kapitalizací. V koši akcií podkladového fondu Select Investors ČSOB Světový výběr 1 jsou zahrnuty společnosti převážně z Velké Británie, USA a Kanady.

Hlavní výhody nových produktů:

ČSOB Vyvážený dividendový

·Možnost výplaty výnosu formou dividendy

·Jednoduché investiční řešení pro investory

·Osvědčená investiční strategie a aktivní správa

Horizon ČSOB Silné firmy 1

·Možnost dosažení výnosu až ve výši 60 % (8,41 % ročně) za dobu trvání fondu

·Výběr perspektivních akcií, které reprezentují široké spektrum celosvětové ekonomiky

Životní pojištění Maximal Invest ČSOB Světový výběr 1

·Možnost volby oprávněné osoby pro bezproblémové dědictví vložených prostředků

·Při splnění zákonných podmínek možnost snížení daňového základu až o 12 000 Kč ročně

·Pojištění pro případ smrti následkem úrazu zdarma až do výše 500 000 Kč

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3