INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jedna čtvrtina – zhruba o tolik vzrostl v lednu zájem o stavební spoření u Českomoravské stavební spořitelny. Lidé si v prvním měsíci nového roku založili celkem 17 835 smluv. Ve srovnání s loňským měsíčním průměrem to představuje nárůst o zhruba 1 300 smluv. ČMSS tak znovu potvrdila své vedoucí postavení na trhu stavebního spoření.

ČMSS pokračuje i letos v rostoucím trendu minulého roku, kdy uzavřela celkem 198 405 nových smluv o stavebním spoření v objemu 87,3 miliardy korun. Leden dokazuje, že zájem o stavební spoření neupadá ani v letošním roce. „Velice si toho vážíme.Začátek nového roku potvrzuje, že se po době nejistoty kvůli možným legislativním změnám, ježnakonec nebyly realizovány, do systému stavebního spoření vrátila stabilita, kterou české domácnosti oceňují,“ říká Vladimír Staňura, předseda představenstva ČMSS.

Ukazuje se, že Češi stále vnímají stavební spoření jako jednu z nejbezpečnějších a nejvýhodnějších finančních služeb na tuzemském trhu. Přispívá k tomu i skutečnost, že nabízí v porovnání s ostatními spořícími produkty jednu z nejlepších forem zhodnocení vlastních úspor za účasti státní podpory. „Lidé si uvědomují, že se aktuální úrokové sazbě 2,4 procenta v současnosti nevyrovná žádný konzervativní druh spoření. Domácnosti také často využívají možnost snadného získání půjčky na bydlení,“ dodává Vladimír Staňura.

Ve financování bydlení je ČMSS dlouhodobě nejvýznamnějším hráčem na tuzemském trhu. Od vzniku společnosti až do konce loňského roku si právě do ČMSS lidé přišli pro více než 955 000překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v objemu 319 miliard korun. Největší díl z celkového počtu poskytnutých úvěrů, tedy více než 44 % úvěrů, použili klienti na rekonstrukce a modernizace svých domovů. Na objemu poskytnutých úvěrů se naopak největší měrou podílely koupě bytů a rodinných domů. Na tento účel klienti vynaložili více než 118 miliard korun.

„Jsem i nadále přesvědčen, že letošní roku bude pro ČMSS představovat výrazné oživení jak v uzavírání nových spořicích smluv, tak i v úvěrových obchodech,“ řekl Vladimír Staňura a dodal: „Začátek nového roku je toho důkazem.“

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3