INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Každý z nás má jiné sny, ale všichni také jeden společný: dobře a příjemně bydlet, ať již v bytě podle svých představ, nebo v rodinném domku, který nese pečeť našeho životního stylu. Ne vždy však jsou po ruce volné prostředky, ne vždy je čas zabývat se vlastním bydlením. Nicméně vyplácí se na to myslet s předstihem, uvážlivě a s vědomím, že investice do bydlení je jednou z trvalých hodnot člověka, jež v pozdějším věku přináší mnoho benefitů. Stručně jsme se k nim vrátili s PhDr. Ing. Rostislavem Trávníčkem, ředitelem komunikace Českomoravské stavební spořitelny.

I drobní investoři se učí, jak zhodnotit peníze co nejvýhodněji. Čím je dnes pro ně zajímavé právě stavební spoření?

Stavební spoření má na českém finančním trhu dlouholetou tradici. Již řadu let je osvědčeným pilířem rodinných financí jako spořicí i úvěrový nástroj. Více než čtyři pětiny obyvatel ČR považují stavební spoření za užitečný produkt a jako hlavní důvody uvádějí výhodné ukládání peněz a zajištění rodiny. V důsledku ekonomické krize klesly úrokové sazby z vkladů u běžných spořicích produktů na historické minimum. A tak i přesto, že se v minulých letech snížila státní podpora, jsou právě dnes nejlepší podmínky pro to, aby i ti, kteří tento finanční produkt nevyužívají, začali spořit. A ti, kteří jej mají, ve spoření pokračovali. Běžným bankovním spořicím produktům se vyrovná již základním úročením vkladů a celkovou efektivní úrokovou mírou je jednoznačně předčí. A nesmíme zapomínat na hlavní roli stavebního spoření – pomáhat bydlet lépe. A proto je tady k dispozici kvalitní nabídka úvěrování s fixní úrokovou sazbou, tuto výhodu bychom jinde na trhu těžko hledali.

Řada lidí však namítne, že peníze potřebuje do bydlení dávat průběžně, a ne je
vázat smluvně...

U stavebního spoření nejde jen o to, že klient výhodně spoří se státní podporou. Každý účastník nejen spoří, dobře zhodnocuje své vklady, ale současně si spořením vytváří nárok na řádný úvěr ze stavebního spoření. Čím více například členů rodiny stavební spoření využívá, tím mohou být investiční možnosti rodiny širší. A záměr, který se možná zpočátku zdál jako obtížně dosažitelný, může být realizován s více smlouvami dříve, než rodina předpokládala a než by průběžným spořením byla schopna realizovat.

Investovat do bydlení je trvalou hodnotou. Jaké přednosti má stavební spoření s Liškou?

Liška nabízí všechny typy financování bydlení dostupné na českém trhu. Jde o široké spektrum produktů, které umožňují individuální řešení potřeb.
Úvěr ze stavebního spoření pro financování nákupu nemovitosti, modernizace či rekonstrukce s těmito výhodami:
l roční úroková sazba již od 2,95 %,
l zpracování žádosti zdarma,
l úvěr je možné kdykoli bez sankce předčasně splatit.
Překlenovací úvěr umožňuje financování bydlení ve chvíli, kdy klient ještě nesplňuje podmínky pro získání řádného úvěru ze stavebního spoření, výhodou je:
l o výši úrokové sazby u překlenovacích úvěrů zájemce spolurozhoduje podle toho, k jaké době splatnosti se zaváže,
l sazba překlenovacích úvěrů je až do úplného splacení neměnná, s výjimkou překlenovacího úvěru TOPHYPO.
Hypoteční úvěr pro financování dalších potřeb souvisejících s bydlením:
l možnost snížení měsíčního zatížení rozložením splátek až na 40 let,
l hypotéka bez dokládání příjmu do výše 50 % hodnoty zastavované nemovitosti
Rizikové životní pojištění k úvěru nebo překlenovacímu úvěru:
l sjednání pojištění zdarma,
l vedení účtu a zasílání výpisu (1x ročně) zdarma,
l není požadována prohlídka u lékaře.

Váš úvěrový program pamatuje i na právnické osoby. Co všechno mohou využít?

ČMSS nabízí také financování staveb, rekonstrukcí, modernizací a budování infrastruktury pro právnické osoby. I právnické osoby, typu společenství vlastníků jednotek, bytová družstva, obce, mohou využívat výhod stavebního spoření, úvěrů a překlenovacích úvěrů s financováním až do 100 % hodnoty investice.

Jsem podnikatelka, která letos dosáhne důchodového věku. Mám možnost využít nějaký produkt stavebního spoření? A dosáhnu třeba za dva tři roky na nějaký menší úvěr, jehož prostřednictvím bych s dětmi rekonstruovala či vybavila rodinný domek?

V době splacení úvěru by klient neměl být starší 70 let. Pokud by však tato situace nastala, je možné ji řešit tzv. přistupitelem k závazku právě vzhledem k věku klienta. Určitě vám rádi pomohou naši finanční poradci, kteří připraví nabídku na míru.

Ráda bych také na vlastní zahradě postavila nový rodinný dům, který bych chtěla pronajímat buď svému synovi, nebo rodině známých. Mohu na to využít produkt stavebního spoření?

Úvěrem ze stavebního spoření můžete financovat pouze vlastní nemovitost, kterou budete k bydlení využívat.

ptala se Eva Brixi

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3