INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

UniCredit Bank a UniCredit Leasing jsou již řadu let významnými partnery českých exportérů, včetně velkých strojírenských firem. Účastníkům Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představí na stánku číslo 11 v pavilonu Z novinky z oblasti korporátního bankovnictví, úvěrování a exportního financování.

 

„Přes nejistotu zejména na východních trzích se českému zahraničnímu obchodu daří, míří k rekordnímu přebytku. Rádi se opět vracíme na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, abychom potvrdili naši pozici jednoho z lídrů v oblasti exportního financování a služeb pro korporátní klientelu, prohloubili spolupráci se stávajícími i novými klienty, pomohli jim udržet si stávající trhy a dobýt ty nové,“ uvedl Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.

 

UniCredit Bank má v oblasti exportního financování dlouholeté zkušenosti a za své aktivity obdržela v lednu roku 2014 nejvyšší ocenění v soutěži Best Trade Finance Bank, udělované každoročně odborným finančním titulem Euromoney. Mimo jiné je UniCredit Bank i generálním partnerem Exportní ceny DHL, prestižního udělování cen malým a středním podnikům v ČR, které tak poukazuje na význam firem schopných prosadit se na zahraničních trzích pro českou ekonomiku. V roce 2014 UniCredit Bank očekává další nárůst obchodů v oblasti obchodního či exportního financování.

 

„Situaci v mezinárodním obchodu nyní ovlivňuje politická situace na Ukrajině a ekonomické sankce mezi Západem a Ruskem. To značně ovlivňuje i rozhodování českých exportérů, řada již dohodnutých obchodů je pozastavena. Nejistota v návratnosti investic a omezení v obchodních stycích s Ruskem exportéry nutí hledat nová vhodná teritoria pro svůj vývoz, a to i mimo Evropu,“ říká Tomáš Hron, ředitel Global Transaction Banking UniCredit Bank.

 

UniCredit Leasing, jako jeden z lídrů na trhu nebankovního financování, se na veletrhu soustředí především na financování strojů, zemědělské techniky a dalšího technického vybavení. Leasing je sice nejvíc spojován s financováním vozidel, strojů či budov, ale fakticky jej lze využít k financování takřka čehokoliv. Společnost nabízí hned několik způsobů jak profinancovat klientův investiční záměr.

 

„UniCredit Leasing se čím dál více věnuje financování transportní techniky, strojů a zařízení, protože poptávka v těchto oblastech se s oživením české ekonomiky neustále zvyšuje. Klienti inklinují především k finančním produktům, které zajistí potřebné investice ovšem s minimálními či nulovými počátečními náklady pro firmu,“ uvedl Jiří Matula, generální ředitel UniCredit Leasing pro ČR a SR.

 

Obě společnosti najdete na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně v pavilonu Z, na stánku č. 11.

 

(tz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3