INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V polovině prosince 2014 vydala Česká bankovní asociace odbornou publikaci o bankovní regulaci. Kniha představuje zcela ojedinělý souhrnný pohled a hodnocení soudobých regulatorních iniciativ, vzešlých z nedávné finanční a ekonomické krize. Pozornost je zaměřena nejen na globální regulatorní trendy, ale také na evropskou regulatorní agendu a v poslední části publikace i na její promítání do českých podmínek. Kniha byla ještě v prosinci představena studentům a odborníkům z oblasti ekonomie na dvou vysokých školách v Praze.

„Publikace, jejíž další nespornou předností je zachycení i těch nejaktuálnějších témat jako je např. projekt bankovní unie v EU, není primárně polemická ale spíše přehledová, přesto však obsahuje icenné hodnotící pasáže, diskutující dopad regulatorních iniciativ na bankovní systémy azprostředkovaně na celé ekonomiky, Českou republiku a její bankovní systém nevyjímaje,“ přiblížil Pavel Štěpánek, výkonný ředitel České bankovní asociace a iniciátor vydání knihy.

„Knihu jsem připravoval necelý rok a i jako student doufám, že bude přínosem nejen do společné diskuze o tématu, ale také studentům jako zdroj základních informací. Jsem také nesmírně rád za uskutečněná diskuzní odpoledne na vysokých školách. Zájem studentů o toto téma na setkáních mě osobně překvapil a jejich otázky popravdě nebylo jednoduché zodpovědět. Já nyní studuji na Univerzitě v Cambridgi ajsem rád, že po této zkušenosti mohu říci, že znalosti mých vrstevníků jsou srovnatelné se znalostmi, které jsou vyžadovány na zahraničních univerzitách,“ potěšeně zmínil Karel Kabelík, autor knihy.

Publikace vyšla v tištěné podobě v anglickém jazyce a v průběhu prvního čtvrtletí 2015 bude připravena k vydání i její česká verze v podobě e-knihy zdarma.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3