INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Žebříček letošního ročníku studie Navigátor bezpečného úvěru ovládla Komerční banka. Hodnocení, které každoročně zpracovává tým odborníků v čele s profesorem Michaelem Mejstříkem z Univerzity Karlovy, udělilo úvěrovým podmínkám Komerční banky 9,55 bodů z 10.

V rámci tradiční studie Navigátor bezpečn ého úvěru 2014 hodnotili odborníci celkem 64 poskytovatelů spotřebitelských úvěrů na českém trhu. Celkem bylo hodnoceno 105 spotřebitelských úvěrů: z toho 54 úvěrů na 30 tis. Kč a 51 úvěrů na 100 tis. Kč.

Celkové hodnocení je složeno ze tří dílčích kritérií: rating potenciálního věřitele (váha 40 %), ex-ante parametry úvěru (váha 30 %) a ex-post parametry úvěru (váha 30 %). Výsledná hodnota je váženým průměrem všech kritérií, přičemž hodnocená finanční instituce může získat od 0 do 10 bodů. Platí, že čím vyšší je hodnota Navigátoru, tím vyšší je rating věřitele a tím je věřitel spolehlivější.

„Komerční banka se dlouhodobě snaží rozvíjet partnerské vztahy se svými klienty. Transparentní poplatková politika, omezování administrativní náročnosti bankovních služeb, ale i transparentní a férové podmínky všech produktů jsou pro naplnění naší vize nezbytným předpokladem,“ uvedl Patrice Begue, výkonný ředitel pro Marketing a Komunikaci KB.

„V tomto ročníku se definitivně potvrdilo, že cena přestala být nejdůležitějším parametrem, protože se u bezpečných poskytovatelů pohybuje ve velmi úzkém rozmezí. Pro rozdělení a odlišení jednotlivých společností je tak potřeba hledat mnohem přísnější kritéria. Ta mohou na spotřebitele působit jako detaily. Přesto hrají významnou roli v případě potíží se splácením nebo při nestandardních situacích. Právě tady se ukazuje obrovský rozestup mezi společnostmi,“ uvozuje výsledky letošní Studie zakladatel projektu Navigátor bezpečného úvěru Michael Mejstřík, profesor Univerzity Karlovy.

Další informace o studii Navigátor bezpečného úvěru 2014 jsou uvedeny na stránkách www.NavigatorUveru.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3