INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

NGEF vetrneSpeciální fond kvalifikovaných investorů NOVA Green Energy, otevřený podílový fond (NGEF), vstoupil do nového roku s novým správcem. Tím je investiční společnost REDSIDE, patřící do skupiny ASB. Fond se orientuje na investice do energetiky s primárním důrazem na obnovitelné zdroje a energetické využití odpadu.

Fond, založený finanční skupinou Arca Capital, má konzervativní strategii s cílem přinášet investorům dlouhodobý stabilní výnos a vyšší likviditu. NGEF je určený jak pro institucionální, tak pro individuální investory, přičemž minimální výše investice pro individuální investory činí ekvivalent 125 000 EUR. Fondy kvalifikovaných investorů, jako relativně nový segment investičních fondů, mají z hlediska objemu stále rostoucí trend.

„Těžištěm práce naší společnosti je zejména profesionální správa fondů kvalifikovaných investorů, která v sobě zahrnuje jak vytváření samotných fondových struktur, tak jejich následné obhospodařování a administraci, a to včetně strukturování investic. V tomto směru velmi úzce spolupracujeme s investiční skupinou Arca Capital profilující se dlouhodobě na trhu v oblastech, které jsou klíčové z hlediska dlouhodobé strategie fondu, tedy private equity se zaměřením na venture kapitál,“ uvedl Rudolf Vřešťál, správce fondu ze společnosti REDSIDE s tím, že využili nabídky finanční skupiny k převzetí již licencovaného investičního fondu. „Poskytujeme služby v regionu střední a východní Evropy významným hráčům v oblasti fondového byznysu a troufám si tvrdit, že máme poměrně ojedinělou zkušenost se správou investic zahraničních investorů,“ dodal důvody úspěšného převzetí Rudolf Vřešťál, správce fondu ze společnosti REDSIDE.

Zakladatelé fondu kvalifikovaných investorů věří v úspěch fondu pod taktovkou nového správce. „Nový správce fondu má za úkol věnovat maximální pozornost a úsilí rozvoji a pokračovat ve zvyšování hodnoty aktiv NOVA Green Energy, otevřeného podílového fondu. Věříme, že svou roli úspěšně zvládne,“ řekl Rastislav Velič, partner finanční skupiny Arca Capital, který je od roku 2013 členem investičního výboru fondu NGEF s tím, že pro srovnání například fond Arca Capital CEE získal široké spektrum investorů, kteří hledali alternativní a nové formy zhodnocení svých finančních prostředků a za pět let fungování zhodnotil prostředky investorů o 30,88 %.

„Takový výsledek je zajímavý hlavně v období přetrvávající ekonomické recese, kdy mají investoři a majitelé volných finančních prostředků čím dál větší problémy s ochranou svých finančních aktiv například před inflačním znehodnocením,“ okomentoval Juraj Dvořák, předseda investiční komise fondu NGEF.

Správce i zástupci investičního týmu předpokládají další úspěch fondu. Jeho vysoké zhodnocení dosahující 7 % je výsledkem konzervativní, ale zodpovědné investiční strategie a přísně úsporného řízení nákladů. Celková výkonnost fondu je postavena na bázi zhodnocení podílových listů, prostřednictvím inkasa výnosů z projektů zaměřených na obnovitelné zdroje energie.  V prosinci 2014 byla velikost fondu 32,7 mil. EUR.

O NOVA GREEN ENERGY

Za otevřeným podílovým fondem NOVA Green Energy (NGEF) kvalifikovaných investorů stojí zkušení finanční manažeři. Vizí fondu je stát se dlouhodobě úspěšným investičním fondem do obnovitelných zdrojů energie v regionu střední a východní Evropy. Investuje do funkčních elektráren vyrábějících energii z  obnovitelných zdrojů s dlouhodobými odběratelskými smlouvami. Fond chce být nejlepší volbou pro konzervativní investory, kteří očekávají stabilní, vládou garantovaný příjem a přiměřené zhodnocení kapitálu v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Přísný regulační rámec, přehledné nastavení motivací manažerů, renomovaný správce, znalec, auditor i další institucionální partnerské a projektové záruky zabezpečují maximální transparentnost fondu podle vzoru investičních fondů v západní Evropě. Více informací na: http://www.novagreenenergy.eu/cz/.

O společnosti REDSIDE

Společnost REDSIDE investiční společnost, a.s. je česká společnost patřící do poradenské skupiny ASB, která má více než 10letou zkušenost v oblasti fondového byznysu (poskytuje služby v oblasti zakládání společností, účetnictví, reportingu, daňového poradenství či trust managementu). REDSIDE získal licenci k činnosti investiční společnosti na základě povolení České národní banky č.j. 2013/5063/570 uděleného v dubnu roku 2013. Dle zákona o kolektivním investování má tedy pravomoc zakládat a spravovat podílové a investiční fondy. Již v roce 2014 přesáhl objem spravovaného majetku 1 mld. CZK. Specializuje se na obhospodařování fondů kvalifikovaných investorů podle zákona o investičních společnostech a investičních fondech. Více na http://redsidefunds.com/.

O skupině ARCA CAPITAL

Arca Capital je private equity skupina působící především v oblasti venture kapitálu v regionu střední a východní Evropy. Skupina má zastoupení v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Toto rozmístění jí dává prostor pro maximální využití mezinárodního know-how při posuzování investičních příležitostí. Cílem podnikání skupiny je generovat kapitálový růst ve střednědobém a dlouhodobém časovém horizontu, při různé úrovni rámce řízení rizik. Společnost se snaží dosáhnout tyto cíle investováním do investičního portfolia neveřejně obchodovaných soukromých společností operujících především v odvětví energetiky a nemovitostí. Investice jsou prováděné s cílem poskytnout financování při založení, rozvoji a přeměně soukromých společností, které demonstrují potenciál pro významný růst. Společnost také může poskytovat návody, odvětvovou expertízu nebo jinou asistenci s cílem napomoci růstu firemního byznysu. Toto se skládá z investic do společností různých finančních stupňů - prvopočáteční financování, rizikový kapitál, odprodej podniku managementu, "mezzanine" financování a investice do bankrotujících nebo bankrotu blízkých firem.

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3