INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Dnes začíná na českém trhu fungovat internetová směnárna Valutomat. Jedná se o první P2P směnárnu na našem území. Zákazníci díky ní mají možnost vyměnit si peníze přímo mezi sebou, a to on-line, 24 hodin denně. Protože si uživatelé stanovují směnný kurz sami, mohou jej získat až o 6 % výhodněji než je obvyklé, a v první fázi též bez jakéhokoliv poplatku.

„Naše služby jsou zaměřeny především na malé a střední firmy. Oslovit ale chceme i studenty, cizince žijící u nás nebo lidi pracující v cizině či náruživé cestovatele. Česká ekonomika je výrazně napojena na západní Evropu a Ameriku, proto podporujeme měny EUR, USD, GBP, a ze středoevropského prostoru jsme přidali ještě polský zlotý. Do budoucna samozřejmě počítáme s dalším rozšiřováním počtu měn,“ říká marketingový ředitel Edgar Fusko.

Valutomat získal pro svoji činnost licenci od České národní banky a aktuálně spouští webové stránky www.valutomat.cz, prostřednictvím nichž směna peněz probíhá.

Jak systém funguje?

Peníze, které si chtějí uživatelé vyměnit, stačí převést z bankovního účtu do peněženky na Valutomat.cz. Následně je podán příkaz ke směně v kurzu, který si uživatel sám zadá. Pokud existuje jiný uživatel, který je ochoten za tento kurz směnu realizovat, transakce proběhne ihned. Pokud ne, nabídka ke směně čeká na svůj protějšek a je viditelná pro všechny, kdo jsou v systému zaregistrovaní. Po skončení výměny si uživatel peníze přesouvá z peněženky Valutomatu zpět na svůj bankovní účet v dané měně.

“Fungujeme na jiném modelu než běžné banky a směnárny. Naše služba je založena na principu tzv. sharing economy. Lidé a firmy si mění peníze mezi sebou a náš portál jim umožňuje dohodnout se na výhodnějším kurzu, než jaký jim nabízejí tradiční instituce“, vysvětluje Radek Havlík, výkonný ředitel společnosti Valutomat a dodává: „Obchody se u nás uskutečňují velmi rychle, protože nabídky pro všechny měny jsou neustále viditelné a vše probíhá bezhotovostně. Platforma Valutomat zároveň zajišťuje bezpečnost transakcí.“ 

Na českém trhu lze převod do Valutomat peněženky uskutečnit z jakékoliv české banky, nicméně je výhodné využít preferovaných bank, ve kterých jsou zřízeny účty Valutomatu. Převody do peněženky uvnitř těchto bank jsou rychlejší a levnější. Patří mezi ně Česká spořitelna, Komerční banka, UniCredit Bank, ČSOB a Raiffeisen BANK. 

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3