INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ČSOB dlouhodobě podporuje vzdělávání, a tak i letos v rámci Nadačního programu vzdělání rozdá 2 miliony korun na projekty těm organizacím, které podpoří finanční gramotnost a vzdělávání u různých sociálních skupin v České republice. Vzdělání, odborné poradenství a mentoring určený pro změnu přímo neziskovkám nabídne zcela nový projekt ČSOB - Akademie Modrého života.

Nadační program vzdělání, který ČSOB vyhlašuje již pošesté, se stejně jako minulý rok skládá ze dvou částí. V první části grantového programu, který startuje na začátku února, banka plánuje věnovat až jeden milion korun projektům podporujícím finanční gramotnost. „Chceme se zaměřit na projekty, které jsou vedeny interaktivní formou, působí preventivně před případným předlužením a učí zúčastněné, jak vést rodinný a osobní rozpočet, jak zacházet s penězi a jak lépe investovat do své budoucnosti. Projekty by se měly také soustředit na aktuální bezpečnostní hrozby a zabezpečení finančních produktů, například phishing,“ vysvětluje cíle programu Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB. Podpořeny budou jen ty projekty, které se zaměří

na seniory, osoby sociálně znevýhodněné nebo osoby se zdravotním postižením. Další milion korun mohou získat projekty ve druhé části tohoto programu, tentokrát se zaměřením na digitální gramotnost a bezpečnost v online komunikaci. Tato část bude vyhlášena počátkem června 2015.

V oblasti finanční gramotnosti postoupí do druhého kola třicet nejlepších záměrů, které vybere komise složená z odborníků na vzdělávání z řad zaměstnanců ČSOB. Ve druhém kole budou mít žadatelé prostor a čas na vypracování kompletní žádosti. Vítězné projekty budou zveřejněny do konce května 2015. Maximální výše rozpočtu podpořeného projektu je 200 tisíc korun.

Nový program ČSOB posílí know-how neziskovek

Akademie Modrého života je dalším programem, který ČSOB organizuje v rámci podpory vzdělávání a je zaměřený na odborný rozvoj neziskových organizací. Jedná se o sérii workshopů, konzultací, mentoringu a odborné poradenství od zaměstnanců ČSOB či do projektu zapojených dodavatelů a partnerů. „Tímto projektem chceme podpořit neziskové organizace v jejich komunikaci směrem k dárcům a podporovatelům, pomoci jim ve fundraisingu a posílit trend individuálního dárcovství. Současně chceme využít know-how svých kolegů a partnerů v byznysu a přispět tak společně k dlouhodobému rozvoji neziskového sektoru,“ přibližuje projekt Alena Králíková.

Akademie se zaměří na dvě oblasti: Komunikace, marketing a PR a Vnitřní zdroje. V každé z nich bude vybráno sedm neziskových organizací. Výběr proběhne na základě posouzení motivace pro účast v intenzivním rozvojovém programu, a to během posledního týdne v únoru. Jednotlivé workshopy budou půl nebo jednodenní, dle tématu. Odborným partnerem Akademie Modrého života je Fórum dárců.

Do obou programů se mohou neziskové organizace hlásit nejpozději do 20. února 2015. Podrobné informace a formuláře přihlášek jsou k dispozici na www.csob.cz/csr v sekci Grantový kalendář.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3