INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Zatímco celková výše vstupního dluhu financovaného společnostmi sdruženými v České leasingové a finanční asociaci vzrostla v roce 2014 meziročně  téměř o 10 %, společnost Raiffeisen - Leasing zaznamenala celkový meziroční nárůst o 49 % v hodnotě vstupního dluhu a dokonce nárůst o 54 % v hodnotě pořizovacích cen financovaných aktiv. Celkový objem prostředků financovaných touto společností dosáhl 4,3 miliardy korun a rok 2014 byl pro ni tedy velmi úspěšným.

Co se týče leasingu nemovitostí, v této oblasti v roce 2013 členové ČLFA profinancovali 2 mld. korun. V roce 2014 však došlo k více než 59,4procentnímu nárůstu na 3,22 mld. korun, což odpovídá celkovému oživení ekonomiky.

Raiffeisen - Leasing v této oblasti profinancovala 1,385 mld. korun, což představuje vysoký tržní podíl ve financování nemovitostí leasingem. Výraznou měrou tak zde přispěla k růstu trhu. Společnosti se dařilo úspěšně pokračovat jak v realizaci projektů, u nichž je společnost Raiffeisen - Leasing financujícím partnerem, tak i v developerské činnosti. Například v Brně byla v roce 2014 úspěšně uvedena do provozu budova B komerčního centra H-Park Brno, v Praze Modřanech byla zahájena výstavba nové budovy Rakouského gymnázia a v Praze Písnici pokračovala výstavba řadových domů.

Z celkového počtu finančních smluv Raiffeisen - Leasing financovala 30 % finančním leasingem, 15 % operativním leasingem, 50 %  podnikatelským úvěrem, zbývající část tvořily spotřebitelské úvěry. Nemovitosti tvořily přes 30 % z celkové financované hodnoty nových obchodních případů, zbývající část financované hodnoty tvo řily financované stroje, zařízení, technologie a dopravní prostředky včetně letadel a lokomotiv.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3