INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Podpora začínajících podnikatelů a řemesel, jednodušší čerpání evropských dotací a pomoc s úspěšným vstupem a působením na zahraničních trzích – to jsou hlavní oblasti spolupráce Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro rok 2016. K podpisu nové smlouvy, prodlužující dosavadní spolupráci, došlo v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, který je pro řadu malých a středních podniků každoročně významnou událostí.

„Kromě grantů, poradenství a řady informačních a motivačních programů, nabízí Komerční banka začínajícím podnikatelům výhodné produkty, ať už jde o účet zdarma nebo financování podnikatelských aktivit. Pro příští rok se chystáme společně s Asociací dále rozšířit i podporu drobných živnostníků, zejména pak řemesel a řemeslných cechů,“ říká Patrice Begue, výkonný ředitel pro Marketing a Komunikaci Komerční banky.

Nová rámcová smlouva mezi KB a AMSP ČR navazuje na dlouholetou úspěšnou spolupráci obou partnerů. Spojení stabilní banky s nezávislou organizací vytváří platformu se společným cílem – zvýšit konkurenceschopnost malých a středních podniků nejen v České republice, ale i na zahraničních trzích. Partnerství si klade za cíl podporovat aktivity
v oblasti dotací EU, exportu, stejně jako v projektech zaměřených na začínající podnikatele, například úspěšný grantový program „Nastartujte se“, ale i v oživování významné řemeslné výroby.

„Spolupráce s AMSP ČR je pro Komerční banku jako lídra firemního bankovnictví naprosto klíčová. Partnerství nám pomáhá porozumět současným potřebám celého sektoru, dynamice očekávaných změn a umožňuje nám efektivně podporovat hlavní pilíř české ekonomiky, tedy malé a střední podniky a živnostníky,“ uvedl Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky.

Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR k tomu dodává: „Spolupráci s Komerční bankou jsme před pár lety založili nikoliv na velkých gestech a silných prohlášeních, ale na každodenní práci našich týmů. Po pár letech můžeme prohlásit, že soutěže Nastartujtese.cz, Rok řemesel, časopis Trade News nebo třeba společná publikace o řízení exportních rizik nemají na našem dvorku konkurenta. Každý rok si přidáváme více práce a dnes je z toho opravdu velké partnerství s hmatatelnými výsledky.“

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3