INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V minulém roce se změnily podmínky pro vkladové produkty nabízené spořitelními družstvy. Nově zavedené pravidlo zvyšuje stabilitu podnikání záložen a zároveň umožňuje dosahovat výhodného zhodnocení vkladů. Na toto téma jsme hovořili jsme s Ing. Pavlem Hejzlarem, produktovým manažerem spořitelního družstva Artesa.

Na základě rozhodnutí zákonodárců platí nové pravidlo pro úročené vklady. Co se pro klienty družstev změnilo?

Od poloviny loňského roku platí nové pravidlo 1:10, které má zvýšit zájem členů záložny na jejím fungování. Každý klient záložny je totiž jejím členem. Toto pravidlo tak určuje výši členského vkladu.

Jak to v praxi funguje?

Celkem jednoduše – kdo si ukládá v záložně například 100 000 korun, musí zároveň složit vratný členský vklad 10 000 korun.

Ovlivnilo to zájem o vklady u spořitelních družstev?

Ačkoliv tato změna budí dojem velkého zásahu do fungování spořitelních družstev, na finančních produktech s výhodnými úrokovými sazbami se promítla pozitivně. Po zavedení pravidla 1:10 většina záložen zvýšila úroky. Všechny depozitní vklady v záložnách jsou navíc i nadále ze zákona pojištěny.

Vyplatí se uložit si peníze ve spořitelním družstvu?

Úrokové sazby vkladových produktů v bankách jsou stále na nízké úrovni a stále pokračuje snižování úroků na oblíbených spořicích účtech, které nepokrývají inflaci a úspory na nich uložené se reálně znehodnocují. Proto konzervativní klienti velmi obtížně hledají možnosti pro výhodné a zároveň bezpečné uložení svých úspor. Řešením jsou právě vkladové produkty spořitelních družstev, které mohou díky svému systému fungování nabídnout vyšší úrokové sazby v porovnání s bankami, ale se stejnou ochranou v podobě pojištění vkladů.

Máte zmapováno, jaké produkty nejvíce využívají klienti Artesy?

V případě našeho družstva je jedním z nejvy­užívanějších Termínovaný vklad Artesa BONUS, který ve srovnání s konkurenčními spořicími produkty nabízí nadstandardní úrokové sazby ve výši až 3,40 % p.a. a možnost předčasných výběrů každých 12 měsíců v průběhu vkladového období. Jde tedy o kombinaci vkladu na delší dobu s výhodnou pevnou sazbou s dostupností uložených prostředků v případě potřeby.

Připravujete nějaké novinky v oblasti spoření?

Nově u nás mohou klienti zhodnocovat vklady i v eurech, a to za stejně vysoký úrok, jako korunová depozita. Dále chystáme zatraktivnění nabídky spořicího účtu, který je určen pro uložení rychle dostupné finanční rezervy.    

(red)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3