INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Čistý zisk skupiny ČSOB za rok 2015 vzrostl o tři procenta na 14 miliard korun. ČSOB posílila svou pozici jedničky v úvěrech, když jejich objem vzrostl o šest procent na 582 miliard korun při zachování vynikající kvality úvěrů.

Objem vkladů se zvýšil na 700 miliard korun*, meziročně o pět procent více. Celkový objem aktiv pod   správou dosáhl 184 miliard korun, což představuje osmiprocentní růst. Provozní výnosy vzrostly na  32,5 miliard  korun  navzdory nízkým úrokovým sazbám, což je meziročně o tři procenta více. Provozní náklady dosáhly 15,7 miliard korun, meziroční nárůst o pět procent. ČSOB uvedla nový komunikační a vizuální styl zaměřený na každodenní potřeby klientů. ČSOB svým  klientům přinesla větší pohodlí a komfort, a to díky  novým  produktům a službám, mezi které patří Plus Konto, klientská dokumentace v digitální podobě, video bankéř pro SME klienty nebo nový design webových stránek csob.cz pro snadnou navigaci finančních potřeb klientů. ČSOB byla zvolena  nejlepší bankou v České  republice za rok 2015 mezinárodními časopisy The Banker, Euromoney, Global Finance a ekonomickým deníkem Hospodářské noviny. ČSOB Privátní bankovnictví obdrželo titul Nejlepší privátní banka v České republice za rok 2015 v soutěži The Banker/PWM a za rok 2016 od časopisu Euromoney.

„Úspěchy v roce 2015 potvrzují, že klienti oceňují naše produkty a služby a vítají inovace, které jsme zavedli. V roce 2016 bychom chtěli dále zlepšovat klientský zážitek a zaměřit se na  propojení  technických  inovací  a  osobní  interakce,” uvedl John Hollows, generální ředitel ČSOB.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Skupina ČSOB je tvořena bankou (působí pod obchodními značkami – ČSOB, Era a Poštovní spořitelna) a společnostmi, s nimiž je banka propojena. Finanční skupina ČSOB zahrnuje strategické společnosti v ČR ovládané přímo či nepřímo ČSOB, případně  KBC,  které  nabízejí  finanční  služby,  a  to  Hypoteční  banku,  ČSOB  Pojišťovnu,  Českomoravskou stavební spořitelnu, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a skupinu Patria. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.

„V roce 2015 jsme dosáhli silného růstu v půjčkách, investicích, transakcích i v pojištění. Díky vynikající kvalitě úvěrů, i přes klesající marže a rostoucí investice, se nám podařilo zvýšit náš čistý zisk o tři procenta,” dodal Jiří Vévoda, finanční ředitel ČSOB.

Vyvážený růst úvěrů, vkladů a aktiv pod správou spolu se silnou výkonností finančních trhů byly hlavními faktory meziročního růstu čistého zisku za rok 2015. Za růstem úvěrového portfolia stál pokračující růst hypoték, SME / korporátních úvěrů a leasingu. Rok 2015 se stal rekordním v historii ČSOB v objemu nově poskytnutých hypoték (51 mld. Kč). Meziroční nárůst na straně vkladů byl plně tažen běžnými účty. Navzdory růstu obchodních objemů si ČSOB udržela vysokou kvalitu  úvěrového  portfolia  a  ukazatel  podílu  úvěrů  po  splatnosti  nadále  klesá.  S hodnotou na úrovni 3,64 procenta zůstává nejnižší za posledních šest let.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3