INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

UniCredit Leasing potvrzuje u příležitosti svého 25. výročí roli jedné ze dvou nejsilnějších leasingových společností na českém trhu. Za rok 2015 dosáhl rekordního meziročního růstu 33 %. Za celou dobu své existence poskytl UniCredit Leasing financování v objemu téměř 200 miliard korun. Společnost financovala nejen osobní či nákladní vozidla, ale i civilní letadla, lokomotivy, česačky chmele či nákupní centra.

„Čtvrtstoletí na trhu je příležitostí pro oslavu a krátké bilancování. 25 let pro UniCredit Leasing znamená financování v celkovém objemu téměř 200 miliard korun, jen za poslední 3 roky jsme zvýšili financovanou hodnotu o 70 %. My se však nechceme jen ohlížet do minulosti a již nyní zkvalitňujeme nabídku pro soukromé i firemní zákazníky a novými partnerstvími rozšiřujeme nabídku značkového financování. Příležitosti vidíme v zemědělské a stavební technice a především na železnici,“ říká generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing Jiří Matula.

Na specifické segmenty se UniCredit Leasing zaměří prostřednictvím zvláštní divize pro firemní klienty. V retailu chce dále rozšiřovat spolupráci s dodavateli a výrobci automobilů a nabídne více zvýhodněných produktů zejména v operativním leasingu. Silný růst však UniCredit Leasing plánuje i ve všech hlavních segmentech. Financovaná hodnota automobilů do 3,5 tuny loni stoupla v roce 2015 meziročně o 29 %, stejně tak u vozidel nad 3,5 tuny. Nejdynamičtějším segmentem však zůstávají stroje a zařízení – ty dokázaly růst o bezmála polovinu (49,6 %). To vše jsou indicie, které předurčují k úspěchu.

Svým klientům však UniCredit Leasing podle svého motta pomáhá zakoupit prakticky cokoliv. Nejdražším financovaným automobilem v historii společnosti bylo Ferrari Enzo s cenou přesahující 22 milionů, nejrozsáhlejší nemovitostí štěrboholské nákupní centrum Europark s užitnou plochou téměř 45 tisíc metrů čtverečních. Mezi financovanými předměty nechybí civilní letadlo Cessna, železniční lokomotivy, česačka chmele, mantinely na hokejový stadion či námořní jachta, ale ani stativové plátno za několik tisíc korun. Zajímavostí je rovněž nákup dechového hudebního nástroje fagotu Puechner za 441 tisíc korun.

V České republice i na Slovensku se tak UniCredit Leasing řadí mezi dvojici největších leasingových společností. V ČR i na Slovensku je jasnou dvojkou s ambicí dále růst. „Ve spolupráci s mateřskou UniCredit Bank můžeme klientům nabídnout vždy nejvhodnější řešení, ať již v podobě leasingu či úvěru. Spojení českého a slovenského trhu nám navíc dává příležitost pro strategická partnerství a projekty ve financování firemního segmentu. V době ekonomického oživení to jsou klíčové výhody, které nám na obou trzích dávají výjimečné postavení,“ doplňuje Matula.

25 let UniCredit Leasing na českém trhu

1991

1994

2000

2003

2005

2007

2010

2014

2016

Společnost začala v České republice leasingové služby nabízet 27. února 1991 jako Československo-rakouská společnost pro leasing a obchodní služby. Hned první obchod dosáhl objemu téměř miliardy korun a směřoval na financování nákupu vagonů pro České dráhy, tehdy ještě Československé státní dráhy.

Od března 1994 působí pod jménem CAC Leasing, který je zkratkou anglické verze původního názvu. V následujících letech zakládá sesterskou společnost na Slovensku a vlastního pojišťovacího makléře ALLrisk-CAC (dnes UniCredit pojišťovací makléřská). O rok později již disponujeme kompletní pobočkovou sítí po celé České republice.

Náš zisk poprvé překračuje hodnoty 100 milionů korun.

V roce 2003 vzniká CAC Full Service Leasing (dnešní UniCredit Fleet Management) a vlastníkem celé společnosti se stává Bank Austria.

Po akvizici skupinou UniCredit v roce 2005 firma získává nové jméno a zařazuje se do největší evropské rodiny leasingových společností působící v 17 zemích. To UniCredit Leasingu otevírá dveře ke smlouvě s Evropskou investiční bankou a prudkému růstu ve firemním segmentu.

Měníme i oficiální název společnosti na UniCredit Leasing a k oslavám uzavíráme smlouvu s číslem 300 tisíc.

Financujeme již 43 značek vozů a máme 13 vlastních značkových řad.

V roce 2014 se česká a slovenská divize společnosti spojuje v jeden konsolidovaný celek pod jednotnou značkou UniCredit Leasing. Náš zisk po zdanění za rok 2014 dosahuje již 461 milionů korun.

V únoru 2016 oslavuje společnost 25 let na českém trhu. Celkový objem poskytnutého financování do konce roku 2015 dosahuje téměř 200 miliard korun. Kromě automobilů a motocyklů na tom mají velký podíl i užitkové a nákladní vozy a stroje a zařízení. Specializované produkty UniCredit Leasing nabízí zemědělcům, lékařům nebo silničním či železničním dopravcům.

O UniCredit Leasing

UniCredit Leasing je součástí přední evropské finanční skupiny UniCredit. Nabízí kompletní financování movitých věcí. Univerzální nabídka financování, zahrnující finanční a operativní leasing, úvěr a splátkový prodej, umožňuje financování zejména osobních a užitkových automobilů, nákladních vozů, motocyklů a ostatní dopravní techniky, strojů a technologií, zdravotnické techniky nebo zemědělských strojů. Produktovou nabídku doplňují na obou trzích, kde UniCredit Leasing působí, dceřiné společnosti RCI Financial Services (pouze ČR), UniCredit Fleet Management (ČR a SK) a UniCredit pojišťovací makléřská (ČR) či UniCredit Broker (SK).

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3