INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

LOTNISKO1Polské aerolinie LOT slaví 70. výročí přímého leteckého spojení mezi Varšavou a Prahou. První letadlo v barvách polského dopravce vystartovalo do české metropole přesně 7. srpna 1946. Dnes je spojení mezi Varšavou a Prahou jednou z nejdůležitějších evropských tras LOT-u, jejíž frekvence dosahuje až 5 letů denně.

 

Praha se objevila na mapě spojení LOT-u po ukončení 2. světové války, ve chvíli, kdy začal intenzivní rozvoj polského leteckého dopravce. Během následujících desetiletí se měnily na trase Varšava-Praha-Varšava nejen typy letadel, ale také cestující a jejich požadavky.

V současnosti je Praha jedním z nejdůležitějších evropských spojení LOT-u hned ze dvou úhlů pohledu - jak v případě cestujících letícich z jedné do druhé destinace, tak i v případě cestujících, kteří přestupují a pokračují dále. Ti druzí cestují s LOT-em přes Varšavu do dalších 60 měst na celém světě, čímž se neustále zvyšuje počet klientů využívajících služeb polského dopravce. Na trase Varšava–Praha cestovalo v první půlce letošního roku o 10% více cestujících než ve stejném období loňského roku.

LOT je jednou z nemnoha leteckých společností, která nabízí cestujícím z Prahy tak širokou škálu spojení, a zároveň tak krátké a pohodlné přestupy na varšavském letišti. Doba přestupu na let do Tokia je necelá hodina a půl. Ještě kratší bude doba na přestup na lety do Soulu, naší nové destinace, do které začne naše společnost létat v říjnuříká Adrian Kubicki, ředitel tiskového oddělení.

LOT uskutečňuje lety do Prahy až 5x denně. Časový rozvrh je uzpůsoben tak, aby byla z jedné strany zachována flexibilita pro obchodní cestující mezi Českem a Polskem, a z druhé strany co nejkratší doby přestupů do většiny měst v Evropě, Severní Americe a v Asii.

Cestující, kteří začínají svoji cestu v Praze, potřebují efektivní spojení do nejdůležitějších měst v Evropě i na světě. LOT nabízí jako odpověd na tuto výzvu nejlepší alternativu k velkým a přeplněným letištím v západní Evropě. Cestování s LOT-em je pohodlné a šetří čas” – dodává Adrian Kubicki.

LOT nabízí jako jediná letecká společnost výběr ze 3 cestovních tříd - kromě tříd Business a Economy také třídu LOT Premium Economy. Spojení zajišťují letadla typu Embraer, které si pasažéři oblíbili nejen vzhledem k prostoru na palubě, ale také díky absenci prostřední řady sedadel.

Polské aerolinie LOT letos nastartovaly svůj dynamický rozvoj. Od ledna bylo zprovozněno 20 nových spojení včetně tak dalekých destinací, jakými je Tokio. V říjnu se rozběhne další asijské spojení – do Soulu. Na všechny lety na dlouhé vzdálenosti jsou nasazena nejmodernější letadla na světě - Boeing 787 Dreamliner.

Letenky na lety mezi Prahou a Varšavou jsou dostupné ve všech prodejních sítích, mj. na webu www.lot.com, v LOT Contact Center, kancelářích LOT Travel a u agentů.

 

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3