INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

BenzinaBenzina, největší síť čerpacích stanic v České republice, uvedla na trh nová paliva EFECTA 95 a EFECTA Diesel, která nahradí dosavadní paliva Natural 95 a Diesel Top Q. Benzina tak nyní za stejnou cenu nabízí řidičům zcela nová moderní paliva s výjimečnými čisticími vlastnostmi. Podle výsledků testů provedených renomovaným institutem SGS nové benzinové palivo EFECTA 95 odstraní až 58 % všech usazenin a sníží tvorbu nových až o 99 %. V případě dieselových motorů se při použití paliva EFECTA Diesel čistota vstřikovacích trysek vrátí do původního stavu, tedy k 100% výkonu, již po šestnácti hodinách provozu. Nová paliva tak mají vysoce pozitivní vliv na chod motoru, který se promítá i do zlepšených antikorozních vlastností, zvýšené mazivosti a snížení emisí škodlivých látek.

Paliva EFECTA na každé čerpací stanici

Benzina nabízí zákazníkům nový typ paliva EFECTA na vybraných čerpacích stanicích od začátku března. Do konce dubna pak budou nová paliva dostupná na všech čerpacích stanicích. „Zákazníci v novém palivu dostávají moderní, vysoce efektivní palivo, které pečuje o motory a palivové soustavy jejich aut. Proto jsme zvolili výstižný a mezinárodně srozumitelný název EFECTA,“ řekl Marek Zouvala, vedoucí odštěpného závodu Benzina skupiny Unipetrol.

Účinek prověřený nejpřísnějšími testy

Paliva EFECTA obsahují mimo jiné také detergenty, které zabraňují utváření a usazování karbonů. Ty vznikají nedokonalým spalováním a utvářejí tuhé a polotuhé usazeniny ve vstřikovacích tryskách a na ventilech. Moderní motory jsou na takové usazeniny citlivé, a pokud nečistot přibývá, může dojít k narušení optimálního proudění paliva, a tedy ke snížení výkonu, zvýšení spotřeby paliva a k ohrožení chodu celého motoru. Tomu lze zabránit přidáním účinných přísad s čisticí schopností. Čisticí účinek nových paliv EFECTA prokázaly náročné testy Dirty-up & Clean-up a Keep Clean, které provedla česká pobočka švýcarské certifikované laboratoře SGS, jež je světovou jedničkou v oblasti inspekce, verifikace, testování a certifikace. Jednotlivé fáze testu trvají šedesát hodin a v laboratorních podmínkách simulují střídání městského a dálničního provozu.

Sníží zašpinění motoru o 99 %

V prvním testu, kdy byl použit klasický benzín, vzniklo po šedesáti hodinách provozu 205 mg usazenin. V průběhu následujících šedesáti hodin používání paliva EFECTA 95 se množství usazenin snížilo na 87 mg. EFECTA 95 tak odstranila 58 % nečistot a zároveň zabránila vzniku nových.Dalším testem, kterým benzín EFECTA 95 prošel, byl test „Keep Clean“. Podstatou tohoto testu je provoz s aditivovaným palivem a novými ventily. Výsledek předčil očekávání. „V původním testu s běžným palivem vzniklo na nových ventilech 205 mg úsad, zatímco s novými ventily a palivem EFECTA 95 to byly pouze 3 mg usazenin. Vzniklo tak o 99 % úsad méně,“ okomentoval výsledky nejnáročnějšího testu Ladislav Fuka ze společnosti SGS Czech Republic, s.r.o.

Návrat ke stoprocentnímu výkonu

Palivo EFECTA Diesel bylo podrobeno podobným testům. Během druhé, čisticí fáze se ukázalo, že EFECTA Diesel vyčistí vstřikovací trysky již po šestnácti hodinách provozu a motor je tak opět schopen stoprocentního výkonu. Dalším pozitivem nového dieselového paliva je jeho snížená pěnivost, což řidiči ocení například při tankování. „Benzina jako jediná síť čerpacích stanic v České republice disponuje certifikací kvality dieselového paliva od renomované společnosti SGS. Věříme, že novinku v podobě paliva EFECTA Diesel řidiči na svých cestách náležitě ocení,“ uzavřel Marek Zouvala.

375 čerpacích stanic Benzina

Skupina Unipetrol, která vlastní síť čerpacích stanic Benzina, převzala v roce 2016 dvacet z celkových 68 čerpacích stanic OMV a s 363 čerpacími stanicemi v roce 2016 posílila svůj tržní podíl na 17,6 %. Během ledna a února letošního roku převzala Benzina dalších dvanáct stanic a navýšila tak počet svých čerpacích stanic na 375. Zbylé čerpací stanice převezme do konce roku 2017.

Benzina je součástí skupiny Unipetrol a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Za více než půl století své existence prošla bohatým vývojem. Jedná se o tradiční a zároveň moderní značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě standardních paliv nabízí Benzina také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Více na www.benzinaplus.cz a www.facebook.com/Benzina.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3