První produkt investičního životního pojištění, který v České republice nabídl klesající pojistné částky na většinu připojištění a umožnil vysoká krytí za nízké pojistné, slaví letos 3. výročí své existence. K této příležitosti připravila Aviva jeho novou podobu Vision 3.0
Společnost Cetelem rozšiřuje od května 2012 svoji nabídku pojistných produktů o nové „Majetkové pojištění Cetelem" a „Cestovní pojištění Cetelem", které pro ni připravila DIRECT Pojišťovna. Cetelem pojištění si zájemci mohou sjednat přímo na stránkách společnosti Cetelem: www.cetelem.cz.
Popularita smartbankingu ČSOB a Ery se zvyšuje ode dne jeho spuštění. Od začátku roku, kdy začala být aplikace oficiálně dostupná, si ji stáhlo přes 52 tisíc klientů, přičemž aktivně ji používá bezmála 30 tisíc uživatelů, kteří provedli transakce v celkové hodnotě přes 1 miliardu korun.
Od pondělí 21. května má veřejnost v samostatné kategorii soutěže Nejlepší banka 2012 možnost rozhodnout o tom, který bankovní produkt či služba je nejvíce inovativní. O místo „na bedně" usilují smartbanking a bezkontaktní platby i řada dalších novinek, jako je možnost volby hodnoty bankovek při výběru z bankomatu, kreditní karta na počkání, multiměnová debetní karta k běžnému účtu nebo konsolidace půjček. Hlasovat pro vybraný produkt je možné on-line na www.nejbanka.cz do 8. června 2012.
Spotřebitelský úvěr může být vítaným pomocníkem v případě, kdy se člověku nedostává vlastních finančních zdrojů. V životě se ale občas objeví situace, kdy půjčka může zamotat hlavu nejen samotnému věřiteli, ale i jeho okolí. Není však nutné propadat panice, Era zná řešení.
Capgemini a Efma společně vydaly již devátou výroční Zprávu o retailovém bankovnictví (World Retail Banking Report), která uvádí, že ačkoli se za uplynulý rok zvýšil podíl bankovních zákazníků, kteří vykazují „pozitivní zákaznickou zkušenost", celosvětově o sedm procent, je fluktuace zákazníků stále vysoká. Podle indexu zákaznické zkušenosti (CEI), který prověřil více než 18 000 bankovních zákazníků v 35 zemích, 9 procent zákazníků pravděpodobně opustí svoji banku v následujících šesti měsících a ve 40 procentech si nejsou dlouhodobým setrváním jistí.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...