Možnosti oddlužení jsou omezené. V současné době se o tom přesvědčují lidé, kteří podnikají na živnostenský list na pozicích, ve kterých by měli vykonávat svoji práci jako řádní zaměstnanci s pracovní smlouvou. Jedná se o osoby, které sice spořádaně chodí do zaměstnání, nepatří ale ke kmenovým zaměstnancům, kteří jsou vázáni pracovní smlouvou.
Běžný účet, penzijní připojištění, stavební spoření – to jsou produkty, které více než polovina Čechů používá ke spoření. Většina z nich však spoří bez znalosti parametrů jednotlivých produktů, o čemž svědčí nejen to, že většinu úspor nechávají na běžných účtech, ale také fakt, že u státem podporovaných produktů nevyužívají možnosti, které se jim nabízejí. Vyplývá to z aktuálního průzkumu ČSOB.
Německá státní banka KfW podpořila od roku 2001 formou nízkoúročených půjček 2,1 miliónů energeticky úsporných bytových jednotek. Podle Gudrun Gumb, viceprezidentky KfW, která se tento týden zúčastnila pražského semináře „Jak budeme financovat přechod k energeticky úsporným budovám?", se tato podpora jednoznačně vyplatí. To může být inspirativní i pro Česko.
Klienti Pojišťovny České spořitelny mění on-line nejčastěji kontaktní údaje a obmyšlené osoby. Nechávají si také zasílat výroční rekapitulace nebo potvrzení o zaplaceném pojistném pro daňové účely a sledují průběh likvidace své pojistné události. Pro správu smluv životního pojištění využilo internetové bankovnictví SERVIS 24 od České spořitelny již 90 000 klientů.
Klienti RENTIA, divize AWD ČR, si podle aktuálních statistik spořili v prvním kvartálu roku 2012 na penzi průměrně 880 Kč měsíčně. Tato částka je o 14 % vyšší, než průměrná hodnota úložky v loňském roce. Podle odborníků souvisí zvýšení ukládané částky s již schválenou penzijní reformou.
Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou nabízí od 16. dubna 2012 nový produkt v oblasti rizikového životního pojištění - pojištění schopnosti splácet k Profi úvěru. S jeho pomocí získají klienti možnost ochrany proti nepříznivým životním situacím pro sebe i své blízké.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...