V kontextu horší finanční situace se chystá třetina lidí výrazně nebo zčásti snížit náklady na stravování v restauracích, čtvrtina poté omezí výdaje na kulturu či cestování. Každý čtvrtý respondent se už touto cestou připravuje na pokrytí zvýšených nákladů za energie během topné sezóny, dalších 35 % k tomu teprve plánuje přistoupit. Jinou možností, která povede ke zlepšení finančního stavu, je zvýšení příjmů formou brigády či přivýdělku, k takovému kroku se chystá 26 % respondentů, dalších 23 % si už touto cestou k výplatě přilepšuje.
Celou českou populaci straší současné rostoucí ceny snad všeho. I proto zaměstnanci zvyšují své požadavky vůči zaměstnavatelům na růst mezd. Řešením, které by mohlo uspokojit obě strany, je přidat nikoli ve mzdě, ale ve firemních benefitech.
Více než čtvrtina výrobních, velkoobchodních a logistických firem má dnes větší počet zaměstnanců než vloni. Nábor v těchto oborech dále intenzivně pokračuje, protože pracovníci stále chybí přibližně třem čtvrtinám firem.
Zakladatelé obchodní značky fin4Business Pavel Ráliš a Monika Fremuntová v druhé polovině srpna podepsali Smlouvu o obchodní spolupráci s ryze českou makléřskou společností Allrisk, a. s. v zastoupení člena představenstva Ondřeje Poláka. Cílem je vzájemné posílení businessových aktivit a zvětšení tržního podílu v oblastech společného podnikání.
Průměrný věk, kterého se lidé v Česku dožívají podle oficiálních statistik, vzrostl za posledních pět dekád ze 70 na necelých 80 let. Mezi 11 zeměmi zúčastněnými v průzkumu NN se jedná o průměr – Rumuni se dožívají jen 76 let, zato Japonci 85 let. Na důchod nám tak připadá stále delší část života. Mnoho lidí se na dlouhá léta v penzi těší, ale pro řadu Čechů s sebou nese vidina dlouhověkosti i určité otazníky. Jak se na delší stáří správně připravit?
Společnost Ekorent z portfolia Banky CREDITAS se dlouhodobě specializuje na poskytování úvěrů pro soukromé lékaře. Nyní rozšiřuje svou činnost i mimo segment zdravotnictví. Nově financuje techniku a automobily pro geodety. Výběr přístrojů a vybavení je čistě věcí klientů.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...