Diskuze nad tím, jak nejlépe zacházet s finančními prostředky, jsou stále živé. Někdo více fandí zlatu, jiný nemovitostem, další spořicím produktům či dluhopisům. Turbulentní vývoj na českém trhu v oblasti financí znamená stále více možností, jak zhodnotit ušetřené finanční prostředky. Rozšířit svoji už tak zajímavou nabídku depozitních produktů se rozhodlo i NEY spořitelní družstvo a nově svým střadatelům nabízí i výhodný spořicí účet.
První bankou v Česku, u které si firmy mohou otevírat účet rychle, jednoduše a pohodlně online, se stala ČSOB. Služba byla spuštěna počátkem roku v tzv. pilotním provozu. Od 1. února je veřejně dostupná.
I v současné době řada tuzemských firem usiluje o získání úvěru. Ať již na provoz, investice, speciální projekty, nebo developerskou výstavbu. Smělé plány jistě dělají velké podnikatele, ale ne vždy před bankou či jinou finanční institucí obstojí. V čem nejčastěji žadatelé chybují, přiblížil Ing. Pavel Ráliš, MBA, zakladatel značky fin4Business (na snímku):
Ministerstvo průmyslu a obchodu začalo proplácet dotace v programu Obchůdek2021+, který pomůže podnikatelům i obyvatelům venkova. Jako první podal žádost Zlínský kraj, kterému byly vyplaceny tři miliony korun. Další kraje budou následovat.
Top management ve firmách je každý den vystavován novým výzvám v řízení. Překotný technologický pokrok, přísnější regulace a normy, napjatý trh práce, pandemická omezení i požadavky aktivistů – to všechno jsou oblasti, které přidělávají vedení podniků stále větší starosti. Význam pojištění řídicích pracovníků významně roste.
Ministerstvo průmyslu a obchodu spustí programy na podporu podnikatelů, na které v loňském listopadu a prosinci dopadla vládní protiepidemická opatření. Pomoc se bude týkat oblastí cestovního ruchu, stravování, ubytování, prádelen, pořádání akcí, eventů a zájezdové dopravy.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...