„Současný vývoj ceny zlata nahrává negativním prognózám. Naši klienti se však neznepokojují, a pokud je to možné, zlato naopak dokupují,“ řekl Kamil Kresta, manažer ČM AURUM, investičního portálu České mincovny.
Online banka ZUNO od května spolupracuje na českém i slovenském trhu s novým partnerem. Vítězem tendru se stala zkušená kreativní agentura Zaraguza Digital.
České ekonomice se příliš nedaří, jedním z ukazatelů je například i platební morálka firem v tuzemsku. Podle aktuální analýzy společnosti ČSOB Factoring hradily české firmy v prvním kvartálu letošního roku své závazky průměrně za 77 dní. To je o dva dny déle, než tomu bylo loni a platební morálka se tak dostala na úroveň roku 2009.
S účinností od 1.1.2013 vstoupila v platnost novela zákona o dani z přidané hodnoty. Ta nově zavádí institut nespolehlivého plátce jako nástroj v boji proti únikům v oblasti DPH. Příjemce zdanitelného plnění ručí za nezaplacenou DPH v případě obchodu s firmou, která je označena jako nespolehlivý plátce.
Pokud si banky a pojišťovny chtějí udržet klienty, musí jít s dobou a být inovativní. Zatímco v minulém roce se bankovní aplikace pro chytré telefony teprve rozvíjely, dnes jsou hitem. Sjednat pojištění je zase letos možné i přes telefon. Podle výzkumu Nejlepší banka 2013 a Nejlepší pojišťovna 2013, který provádí agentura Datank, využívá nových technologií stále více finančních institucí.
Zhruba dvě třetiny Čechů přicházejí kvůli nevhodnému zhodnocování peněz o výnosy, když prostředky drží v podobě depozit. Aby překonali inflaci, měli by využívat fondy, ve kterých je zatím v České republice jen necelá desetina úspor. V pětiletém horizontu se dá rozumně očekávat, že vyvážené portfolio klientovi vydělá mezi 3 – 4 % ročně.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...