Čerstvé, voňavé, křupavé. Chléb a pečivo. Snídáme je, často večeříme, přikusujeme i k obědu. Do našeho jídelníčku patří jako samozřejmost. Nikdy se nepřejí, každý den se na ně těšíme. Máme k němu až symbolický vztah, bez něj si život neumíme představit.
Společnost Conectart, největší provozovatel kontaktních center v Česku, našla náhradu za své dva kolegy. Daniel Kittnar se ujal pozice divizního ředitele pro Prahu, Ústí nad Labem, Jihlavu, Brno a Hradec Králové a Karel Hercík se stal novým IT ředitelem pro Českou republiku.
Od ledna 2024 začne platit nová směrnice o nefinančním reportingu, známé jako Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dokument přináší nové výzvy pro české podniky. Ne všechny firmy a podnikatelé však vědí, že se to týká právě jich a na co se mají připravit.
Když se řekne „firemní vůz“ mnozí si představí kombi, manažerskou limuzínu a možná i SUV. Dynamický fastback Peugeot 408, který letos českou anketu Flotilové auto roku vyhrál, je tedy tak trochu překvapením.
Každá osmá velká firma je už připravena na novou informační povinnost, kterou bude muset plnit od ledna 2024. Zvláštní oddíl, jak její obchodní model podnikání přispívá k ochraně životního prostředí nebo zohledňuje sociální aspekty.
Podnikání v České republice je ovlivňováno řadou zahraničních vlivů – ceny surovin, ceny energií, výkyvy v dodávkách, špatně předvídatelná situace na Blízkém východě i pokračující konflikt na Ukrajině. Ale to nejsou zdaleka všechny nástrahy, kterým bude muset tuzemský business čelit.
Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...
Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.
Pokračování ...