INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Největší evropský závod na výrobu autoskel, chudeřická AGC Automotive Czech dodává skla také do nového evropského Auta roku 2017. Tím se v březnu na základě hlasování odborných novinářů stal Peugeot 3008. Menší SUV, které uspělo v konkurenci 30 nominovaných, má z chudeřické sklárny skla v předních a zadních dveřích a také malé boční sklo. Automobilka Peugeot plánuje, že ročně vyjede z linek se skly z AGC Automotive Czech na 140.000 těchto automobilů.

Generální ředitel AGC Automotive CzechLuděk Steklý:„Být dodavatelem pro vozidlo, které 58 novinářů z celé Evropy zvolilo jako to nejlepší, nás samozřejmě těší. Naši radost násobí ještě skutečnost, že ve finále se Peugeot 3008 utkal s automobilem Alfa Romeo Giulia, pro které vyrábíme zadní skla. Výrobky z Chudeřic mají ta nejlepší auta, což je skvělá zpráva.“

AGC Automotive Czech dodává do SUV od Peugeotu skla do předních a zadních dveří. Všechny uvedené typy skel vyrobí chudeřická sklárna ročně pro 140.000 vozů Peugeot 3008. Pro stejnou automobilku dodává AGC Automotive Czech také přední skla například do crossoveru Peugeot 6008. Autoskla z Chudeřic míří také do modelů Peugeot vyráběných v kolínské automobilce TPCA.

Kromě Peugeotu dodává chudeřická sklárna autoskla pro celou řadu dalších předních automobilek. Podle statistik je z Chudeřic zasklené každé šesté evropské auto. „Dobré situaci na automobilovém trhu jdeme vstříc především investicemi do rozvoje technologií. Například vloni jsme kolem 50 milionů korun věnovali na nové postupy v oblasti enkapsulačních obstřiků skel a ohýbacích technologií bočních kalených skel,“ vysvětlil ještě Luděk Steklý. Letos firma investuje 200 milionů korun do výstavby nové výrobní haly.

Největší výrobce skla

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jedním z největších a nejkomplexnějších v Evropě. Zaměstnává na 2700 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Do tří let se chce dvojka na trhu stát největším výrobcem autoskel v Evropě.

Skupina AGC dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Informace o společnosti

AGC Automotive Czech a.s. je firma zaměřená na výrobu automobilových skel a přídavných dílů. Výrobní závod v Čechách je největším a jedním z nejkomplexnějších výrobních podniků AGC v Evropě. Za poslední dva roky AGC Automotive Czech a.s. vytvořil více než 1000 pracovních míst a rozrostl se na dnešních 2700 zaměstnanců. Jen produkce toho závodu „zasklí“ zhruba šestinu automobilů vyrobených v Evropě.  Růst společnosti je patrný i z počtu nových projektů – výrobků, které firma každoročně připravuje do sériové výroby. Počet nových projektů v průběhu 5 let narostl více než trojnásobně. V rámci těchto nových projektů je řada velmi zajímavých jako třeba střešní okna Wonderlite®, která jsou schopna automaticky regulovat světelný komfort ve vozu nebo projekt kompletního zasklení pro unikátní vozidlo určené výhradně pro tělesně postižené. Vozidlo s názvem ELBEE vyvinula a v současné době začala vyrábět moravská společnost ZLKL Loštice. S ohledem na to, komu jsou vozidla ELBEE určená se AGC Automotive a.s. snažila, aby naše skla byla cenově dostupná.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3