INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Karta Benefit PlusSpolečnost Benefit Management s.r.o. dnes oznámila, že jako první na českém trhu zavádí e-stravenky. Její zákazníci začínají využívat kartu e-stravenky Benefit Plus. Moderní technologie nás provázejí na každém kroku a využívání elektronických aplikací je běžnou součástí života. Papírové stravenky, které vyžadují zbytečnou administrativu, do tohoto světa jakoby již nepatřily.

„Potřebu přejít k elektronické variantě stravenek nám zdůrazňuje většina klientů,” říká Václav Kurel, ředitel společnosti Benefit Management. „Rozhodujícím impulsem pro spuštění tohoto projektu však bylo velké rozšíření smartphonů a výrazné snížení jejich ceny v posledních dvou letech,“ dodává.

Jeho slova potvrzuje Jana Riebová, HR Senior Manager společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak,: „Podporujeme trendy, které spojují naše inovativní technologie s novými řešeními. E-stravenky Benefit Plus mohou znamenat krok ke zjednodušení administrativy spojené s poskytováním příspěvku na stravování pro všechny zúčastněné strany. “ Právě zmiňovaná administrativní úleva, je velkou předností e-stravenek. Odpadá pravidelná interní distribuce papírových stravenek zaměstnancům. Pouze na začátku se všem vydají karty.

V Evropě jsou e-stravenky běžnou záležitostí

Podle nezávislého průzkumu poradenské společnosti PwC Česká republika se v 20 z 25 zkoumaných zemí Evropyvydávají stravenky v elektronické či papírové formě. Přitom ve 14 zemích jsou již k dispozici elektronické stravenky. V Evropě jsou tzv. e-stravenky známy již od roku 2008, ale například v Německu se budou zavádět až letos.

V České republice se podle studie PwC PayWell řadí stravenky na 6. místo v oblíbenosti zaměstnaneckých benefitů. Před stravenkami se umístilo např. 5 týdnů dovolené, služební automobil či příspěvek na penzijní připojištění. Jako benefit pro své zaměstnance používá papírové stravenky v ČR celkem 71 % firem.

E-stravenky v restauracích? Elegantnější způsob platby

Výhody e-stravenek jsou však výrazné i pro provozovatele restaurací. Provoz e-stravenek byl zahájen v září 2013 a v současnosti si uživatelé mohou vybrat z nabídky téměř tisíce restaurací. Přičemž smluvní síť se každý měsíc výrazně rozšiřuje. Díky automatickému vyúčtování odpadá razítkování a počítání stravenek a jejich doručování k proplacení. Zároveň peníze za e-stravenky přijdou na účet automaticky do dvou dnů od vyúčtování a není potřeba pro to nic dělat jako tomu je u papírových stravenek.Václav Vojíř, provozovatel několika restaurací Potrefená husa a Bugsy´s Baru k tomu říká: „Rozhodli jsme se zapojit do nového projektu e-stravenek Benefit Plus, který zákazníkům umožňuje mnohem elegantnější způsob platby odpovídající dnešním trendům. Uvědomujeme si, že posun k všeobecné elektronizaci je nevyhnutelný.“

Snadné technické řešení

Jak placení formou e-stravenek Benefit Plus probíhá v praxi? Zaměstnanec jednoduše platí kartou Benefit Plus, na kterou mu zaměstnavatel každý měsíc načítá hodnotu stravenek.

Před první platbou si zaměstnanec kartu aktivuje zadáním čísla svého mobilního telefonu

a na něj dostává notifikace o uskutečněných platbách a autorizační kód pro platby nad 500 Kč. Zaměstnanec si může také stáhnout mobilní aplikaci Benefit Plus a platit přímo ze svého mobilního telefonu bez použití karty. Základní postup příjmu platby je velice jednoduchý a rychlý. Obsluha načte číslo karty, zadá hodnotu platby a potvrdí. Vše proběhne během patnácti vteřin.

První reakce hlásí úspěch

První zákazníci, kteří měli možnost e-stravenky Benefit Plus vyzkoušet, jsou se službou velice spokojeni. Chválí si snadnou manipulaci, rychlost, pohodlí. Také oceňují, že mohou platit přesně na koruny a nesetkávají se s nápisem „Na stravenky nevracíme“. Jak se na novinku dívají personální ředitelé firem? Podle Pulse Survey, kterou provedla společnost PwC, by celkem 45 % zaměstnavatelů, kteří v současnosti nabízí svým zaměstnancům papírové stravenky, uvažovalo o přechodu na e-stravenky. Celkem 63 % respondentů tohoto rychlého průzkumu se domnívá, že by forma elektronických stravenek byla pro zaměstnance atraktivní.

„Některé firmy považují papírové stravenky za tradici a novinky se obávají hlavně z důvodu zaváděcích nákladů. E-stravenky jsou přitom pro firmy zcela zdarma,“ říká Kurel. „Na druhou stranu personální ředitele láká snazší distribuce stravenek a možnost placení přesné částky. Také si uvědomují, že zvláště mladé zaměstnance e-stravenky více osloví a v budoucnu tato forma placení bude převládat. Trend, který se projevuje v Evropě, ukazuje, že procesní jednoduchost vítězí,“ dodává.

Společnost PwC Česká republika se domnívá, že v následujících pěti letech papírové stravenky u nás úplně nezmizí.

„Očekáváme, že do čtyř let se bude 50 % stravenek vydávat v elektronické podobě,“ tvrdí Kurel.

O společnosti Benefit Management s.r.o.

  • první a jediný vydavatel elektronických stravenek v ČR
  • přední poskytovatel volnočasových zaměstnaneckých výhod na českém trhu.
  • provozuje tzv. „cafeteria“ systém Benefit Plus – nástroj na čerpání benefitů v rámci přiděleného rozpočtu
  • působí ve 3 zemích – Česko, Slovensko a Polsko
  • hodnota čerpaných benefitů za rok 2013 ve stovkách milionů korun
  • téměř 100 tisíc uživatelů
  • cca 30 zaměstnanců
  • jediný majitel je Václav Kurel, zakladatel firmy
  • založena v roce 2003
  • více na www.benefit-plus.eu

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3