INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ilustr2 copy copy copyDo boje proti zákeřným hackerským útokům na český Internet vytáhlo v rámci projektu Bezpečná VLAN uskupení významných českých telekomunikačních subjektů pod záštitou sdružení NIX.CZ. Dial Telecom, Seznam.cz, Telefónica CR, ACTIVE 24, CESNET a CZ.NIC chtějí významně omezit zejména riziko vynucené nedostupnosti klíčových serverů a služeb v důsledku útoků typu DoS.

V případě DoS útoku mohou účastníci projektu prostřednictvím propojení přes Bezpečnou VLAN svým zákazníkům stále zajistit dostupnost připojení k důležitým internetovým službám. To je možno díky kapacitám ostatních zúčastněných subjektů.

„Projekt Bezpečná VLAN je skvělou ukázkou fungující kooperace společností, které si jinak na trhu více či méně konkurují. Celkové benefity této spolupráce pocítí nejen samotní provideři, firmy a instituce, ale i miliony běžných českých uživatelů Internetu. Těm všem umožní Bezpečná VLAN přístup k službám na datové dálnici i v době mimořádných událostí, “ vysvětluje motivaci ke vstupu do projektu Bezpečná VLAN Tomáš Strašák, obchodní ředitel Dial Telecom, a.s.

Bezpečnou VLAN řídí sami její členové. Ti jsou nezávislí na NIX.CZ a mají naprostou autonomii v tom, jak se rozhodují. Účastníky se mohou stát pouze společnosti na vysoké technické úrovni. Dále musí splnit řadu bezpečnostních podmínek a nadstandardně zabezpečit své sítě, například proti IP spoofingu, tedy metodě, která internetovým útočníkům umožňuje skrývat svou identitu. Účastník musí být rovněž určitou dobu připojený do uzlu NIX.CZ, musí být dostatečně důvěryhodný nebo se musí aktivně účastnit pracovních skupin.

„Pevně věřím, že členství v tomto projektu bude důležité pro společnosti, které poskytují připojení významným službám a potřebují zabezpečit jejich provoz i v těch nejkritičtějších situacích. Pro řadu z nich bude tento krok znamenat finanční investice, které by se jim ale měly vrátit například v podobě marketingového potenciálu, jenž toto členství představuje,“ přeje si Martin Semrád, ředitel sdružení NIX.CZ.

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 750 kilometrů v rámci České republiky a 185 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3