INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Softwarová aplikace společnosti CompuGroup Medical ČR (CGM), kterou využívá Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro svůj projekt Pozitivních listů, pomohla loni pojišťovně ušetřit přibližně 450 milionů korun z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Na letošek předpokládá VZP úsporu až 950 milionů korun.

Pozitivní listy VZP pomáhají lékařům při rozhodování, jaký lék se stejnou účinnou látkou, ale různou cenou předepsat, aby to bylo ekonomicky nejvýhodnější pro pojišťovnu i pro pacienta. Léky z Pozitivního listu jsou v ambulantních systémech označeny logem VZP a software na ně při preskripci lékaře vždy upozorní. Samozřejmě nadále zůstává na lékaři, zda doporučený přípravek předepíše, nebo zda např. z medicínských důvodů zvolí jinou variantu. Databáze s  označenou kategorizací a Pozitivními listy se distribuuje do ambulantních softwarů formou pravidelné bezplatné aktualizace.

„Jsme rádi, že díky spojení know-how VZP a softwarové aplikace CGM získali lékaři možnost efektivně se rozhodovat. Celý projekt přináší úspory do zdravotního systému. Potvrzuje se také, že dobré řešení v rámci elektronizace zdravotnictví by mělo mít okamžitý a měřitelný přínos,“ řekl Vladimír Přikryl, generální ředitel společnosti CompuGroup Medical ČR.

Léky z Pozitivního listu jsou pro zdravotní pojišťovnu i lékaře ekonomicky nejvýhodnější variantou. V každé terapeutické skupině jde vždy o jeden až dva přípravky, jejichž výrobce pojišťovně nabídl slevu nejméně 15 %. Pro pacienty jsou léky z Pozitivního listu VZP vždy bez doplatku.

O skupině CompuGroup Medical AG

CompuGroup Medical je jednou z předních světových společností zaměřených na eHealth. Její softwarové produkty jsou navrženy tak, aby podporovaly všechny odborné a organizační činnosti v lékařských ordinacích, lékárnách, laboratořích a nemocnicích. Informační služby pro všechny subjekty zapojené do procesu poskytování zdravotní péče a sdílení elektronických zdravotníchzáznamů přispívají k bezpečnější a efektivnější péči o pacienty.

Služby CompuGroup Medical jsou založeny na unikátní zákaznické síti více než 400 000 lékařů, zubních lékařů, nemocnic, lékáren a dalších poskytovatelů služeb. Se zastoupením v 19 zemích a se zákazníky ve 43 zemích po celém světě je CompuGroup Medical společností s jedním z nejvyšších pokrytí mezi poskytovateli služeb elektronického zdravotnictví. Přibližně 4 200 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců podporuje inovativní řešení pro stále rostoucí požadavky zákazníků na systém zdravotní péče.

O společnosti CompuGroup Medical Česká republika

Společnost CompuGroup Medical Česká republika vznikla v roce 2009 fúzí softwarových firem, jejichž vlastníkem byla mateřská společnost CompuGroup Medical. Vizí společnosti je plně elektronizované zdravotnictví. Společnost je lídrem tuzemského trhu ambulantních informačních systémů. Poskytuje rovněž softwarová řešení pro nemocnice a laboratoře. S jejími produkty a službami jsou lékaři spokojeni, což potvrzují pravidelné průzkumy. Vnímají ji jako společnost, která je flexibilní, inovativní, zajímá se o problémy a potřeby lékařů a v konečném důsledku jim usnadňuje život. Na pobočkách v Praze, Brně, Pardubicích a Ústí nad Orlicí pracuje 110 zaměstnanců. Společnost CompuGroup Medical Česká republika je od května 2012 členem ICT Unie.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3