INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

ERA NG 10 fotoProblémy s vysokokapacitním datovým propojením pracovišť, která jsou od sebe vzdálena i několik kilometrů, řeší bezdrátové spojení AirFiber, které v Čechách jako první začala úspěšně implementovat společnost Infinity a.s. Technologie AirFiber nabízí propustnost, která uspokojí i nejnáročnější požadavky, a zároveň eliminuje náklady na výkup pozemků i výkopové práce, bez kterých by se neobešlo klasické technické řešení (např. s využitím metalických nebo optických kabelů).

„Technologie AirFiber se během příštích letech prosadí v masovém měřítku i na českém trhu a možná až ve 30 % nahradí velkokapacitní datové kabely ve firmách,“  uvedl Petr Frey, Ředitel divize Síťová infrastruktura z Infinity a  dodal:  „První zkušenosti českých zákazníků potvrzují rychlost i spolehlivost datových přenosů.“

O výhodách bezdrátového řešení se přesvědčila i společnost ERA a.s., jeden z největších světových dodavatelů řešení pro sledování a řízení letového provozu v civilním i vojenském sektoru. Řešení založené na laserové technologii zde přestalo vyhovovat z pohledu spolehlivosti i požadované propustnosti. Problém tohoto řešení spočívá v nižší výkonnosti (a častých výpadcích) za snížené viditelnosti. Kabelová varianta přitom v takových případech také nepřipadá v úvahu: náklady na výkup pozemků a výkopové práce by se pohybovaly v řádech milionů korun.

Bezdrátové řešení AirFiber, které klientovi navrhla a implementovala společnost Infinity a.s., přitom nejen odstraňuje oba tyto nedostatky, ale zároveň tak činí za zlomek ceny při srovnatelném výkonu s kabelovou variantou. Obousměrná propustnost až 700 mbps zaručuje plynulý datový tok v intranetu i směrem z/do internetu. Pojítko AirFiber navíc funguje v pásmu 24 GHz, které je v ČR a SR volné k bezplatnému provozu a s výkonem až 1,4 Gbps umožňuje budovat spoje do vzdálenosti 13 km.

„Po nasazení bezdrátového pojítka od Infinity se deployment OS i aplikací zrychlil z několika hodin na 20 minut. Konečně máme rychlost i stabilitu za každého počasí, včetně husté mlhy nebo sněžení,“ shrnuje IT administrátor ERA a.s. Jan Holéci výhody řešení.

(tz)

 

  

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3