INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V Česku ročně vznikají stovky nových mobilních aplikací. Řada z nich v tuzemsku neskončí a programátorské firmy chystají jejich globální expanzi. O novinky do mobilů se zajímá v poslední době stále více firem, které postupně objevují přínosy, jaké jim používání smartphonů a tabletů může přinést pro jejich byznys. Zájem o mobilní řešení mají zejména střední a velké firmy napříč odvětvími.

Takzvané B2B mobilní aplikace mají podle odborníků velký potenciál. „Například řešení, které jsme vyvinuli pro Bohemia Energy a které používá více než 600 obchodních zástupců, přineslo této společnosti výrazné zvýšení efektivity obchodní sítě. Investice v řádu jednotek milionů korun se zadavateli vrátila už během několika málo měsíců oproti plánovaným dvěma rokům,“ uvádí Tomáš Čermák, marketingový ředitel a spoluvlastník společnosti eMan s.r.o.

Mobilní aplikace podle něj v současnosti poptávají zejména společnosti podnikající v oboru energetiky, obchodu a průmyslu. „Řešíme také celou řadu projektů z oblasti takzvaného internetu věcí - od průmyslových pekáren přes ovládání solárních panelů nebo automobilů až po nemocniční lůžka,“ říká Čermák. Využití vždy záleží na konkrétní firmě, vnitřních procesech a oboru podnikání. Podle Čermáka by ale vždy mělo nasazení mobilních řešení firmě pomoci dělat byznys lépe, efektivněji a vydělat peníze. „Chytré využívání mobilních aplikací, jak těch hotových, které si lze stáhnout z aplikačních obchodů Google Play nebo App Store, a především těch vyvinutých na míru konkrétním potřebám, může firmám přinést velmi výrazné efekty,“ dodává Čermák.

Mobilní aplikace pronikají i do jednoduchých procesů, jakými jsou stravenky pro zaměstnance. Také v tomto oboru začala digitalizace a papírové stravenky nahrazují stravenkové karty. Lidé ke kartám využívají aplikaci, kde najdou vše podstatné. „Mobilní aplikace TicketCard by Edenred zvyšuje uživatelský komfort a poskytuje držiteli stravenkové karty vždy aktuální informaci o zůstatku a o provozovnách, ve kterých lze kartu uplatnit. Mobilní aplikace je dostupná pro Android a iOS, stačí si ji stáhnout a spárovat se svou kartou,“ uvedl Pavel Kusý, marketingový ředitel společnosti Edenred, která provozuje systém předplacených platebních karet Ticket Restaurant Card.

Mobilní aplikace zažívají v poslední době zajímavou proměnu. Zatímco donedávna se od sebe nápady na aplikace příliš nelišily, dnes lidé sledují úspěšné aplikace po celém světě a inspirují se. „Vzniká tak mnoho velmi zajímavých projektů, přičemž některé z nich už i v Česku rostou raketovým tempem a budeme brzy svědky globální expanze,“ popisuje Tomáš Novotný ze společnosti Pixelmate. Jen v Česku podle něj ročně vznikají stovky aplikací, přičemž mnoho z nich si naprogramují a vydají sami programátoři, bez jakékoliv další marketingové podpory. „Ve světě je to pak nesrovnatelně více,“ uzavírá Novotný.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3