INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Na výročním setkání členů asociace ABSL bylo zvoleno nové představenstvo této oborové organizace, která v České republice sdružuje společnosti z oblasti podnikových služeb, podporuje jejich rozvoj, sdílí know-how a usnadňuje vstup nových investorů na český trh. Prezident asociace, Ota Kulhánek, i její ředitel, Jonathan Appleton, ve svých rolích zůstávají i v dalším období. Spolu s nimi v představenstvu zasedne 9 zástupců významných firem působících v oboru podnikových služeb.

Radka Bellissimo je ředitelkou společnosti Jarden Business Services Group a do představenstva ABSL přichází s bohatými zkušenostmi z oblasti podnikových služeb, outsourcingu podnikových procesů i konzultingu. Svou činností v představenstvu ABSL by chtěla přispět k rozšíření povědomí veřejnosti o možnostech kariéry v podnikových službách, a to i pro skupiny uchazečů o práci na zkrácený úvazek. K nim patří například ženy po mateřské i rodičovské dovolené, které hledají možnost znovurealizace, ovšem ve formě, která by jim umožňovala skloubení pracovního a soukromého života. Stejně tak se chce zasadit o propagaci oboru u kandidátů, kteří jsou v procesu změny kariery a dosud o práci v podnikových službách neuvažovali.

Simona Benešová vede české centrum služeb společnosti BlueLink International. Během jejího působení se centrum rozrostlo ze 45 zaměstnanců na kulatých 500 a k Simoniným povinnostem přibylo ještě vedení partnerských center v Bulharsku, Egyptě, Madagaskaru, Holandsku a Portugalsku. V ABSL by se ráda zasadila o rozvoj a kultivaci multikulturního pracovního prostředí podporujícího otevírání potenciálu lidí a o sdílení know-how v oblasti firemní kultury podporující příliv talentů do sektoru podnikových služeb.  

Veronika Ben Mansoura působí ve společnosti Medtronic, kde má na starosti veškeré vzdělávací aktivity. V oblasti podnikových služeb se pohybuje již od roku 2008 a do dnešního dne v oboru poznala mnoho rolí, zejména finančního charakteru. K cílům jejího působení v představenstvu ABSL patří především zajištění kvalitního rozvoje talentů v sektoru podnikových služeb. Pro současný náročný trh práce je velmi důležité, aby zaměstnavatelé z oboru mohli svým zaměstnancům nepřetržitě nabízet vysoce kvalitní možnosti vzdělávání a rozvoje.

Tom Desmet vede pražské centrum společnosti AB InBev, které zaměstnává více než 500 lidí a poskytuje všem evropským pobočkám firmy centralizované služby v oblasti logistiky, financí, prodeje i nákupu. Tomovo působení v AB InBev již přesáhlo 15 let, během nichž vystřídal celou řadu pozic a velmi dobře poznal svět podnikových služeb. V rámci své role v představenstvu ABSL by se rád věnoval řízení transformace celého sektoru s cílem zajistit udržitelnost kombinovanou s nabídkou přidané hodnoty.

Tomáš Frkal je ředitelem společnosti Process Solutions, která patří ke spoluzakladatelům asociace ABSL. Před příchodem do oboru podnikových služeb Tomáš prošel řadou poradenských a finančních rolí, mimo jiné působil jako předseda finanční komise Americké obchodní komory. V rámci představenstva ABSL k jeho kompetencím patří finanční řízení asociace, je rovněž aktivní v kontaktu s potenciálními novými členy.

František Haveldo představenstva ABSL přichází s cílem zvyšovat povědomí sektoru globálních center služeb v ČR, propagovat důležitost klíčových dovedností, jakými je např. obchodní partnerství (tzv. best-in-class business partnership) a oslovovat kvalifikované profesionály a nadané absolventy. František nabízí bohaté zkušenosti z více než 15letého působení v oboru globálních podnikových služeb. Zabýval se jak zlepšováním efektivity procesů, tak i zvyšováním kvality poskytovaných služeb v IT/telekomunikacích, financích a HR. Dnes působí v globálním centru služeb společnosti Novartis v Praze na pozici Operations manager.

David Mansfeld by ve své roli v představenstvu ABSL rád podpořil další významný rozvoj sektoru podnikových služeb, který by byl konkurenční výhodou České republiky. Především by měl nabízet velmi atraktivní pracovní příležitost nejen pro české a zahraniční absolventy vysokých škol, ale i pro zkušené profesionály s mnohaletými zkušenostmi v oblasti jednotlivých procesů a projektového managementu.

Po manažerských zkušenostech získaných v Curychu, Londýně a Chicagu David v roce 2006 v Praze založil a vede regionální centrum služeb Johnson & Johnson. Téměř 600 zaměstnanců tohoto centra z více než 40 zemí celého světa poskytuje partnerským společnostem skupiny Johnson & Johnson služby převážně v oblasti financí, nákupu a personálního poradenství.

Roman Pavloušek disponuje mnohaletými zkušenostmi ze segmentu podnikových služeb, stejně jako z oblasti auditorské a konzultační činnosti. Vede společnost Edwards, která patří k zakládajícím členům ABSL. Romanovým cílem je podpora aktivnějšího sdílení best practices mezi jednotlivými členy ABSL stejně jako podpora profesionálního rozvoje zaměstnanců segmentu podnikových služeb, a to především na Brněnsku, kam je situována třetina všech center fungujících v České republice.

Jan Skoták by se chtěl ve své roli v představenstvu ABSL zaměřitna propagaci segmentu podnikových služeb v regionu jižní Moravy, na spolupráci s lokálními autoritami, jako jsou obce či školy a hlavně na rozšíření působnosti ABSL do oblasti IT a IT Služeb. Jan Skoták působí jako ředitel regionálního centra Infosys v České republice, které rovněž patří k zakládajícím členům asociace ABSL.Jsme opravdu rádi, že naše nové představenstvo má velkou chuť posunout segment podnikových služeb zase o krok dál,“ uvedl ředitel ABSL Jonathan Appleton a dodal: „Čeká nás období velkého růstu, a to nejen členské základny, ale i celého segmentu a jeho zaměstnanců, proto jsou náměty na nové projekty, které by zviditelnily náš obor a sdílely zkušenosti, více než vítány.“

O ABSL

ABSL (Association of Business Service Leaders in the Czech Republic) je organizace sdružující společnosti působící v segmentu sdílených podnikových služeb. Jde o segment, který v České republice aktuálně zaměstnává 75 000 lidí a generuje 3 % českého HDP. ABSL vznikla v roce 2013 s cílem podporovat společnosti z oblasti podnikových služeb, sdílet best practices a pomáhat s rozvojem aktivit svých členů i jiných subjektů působících v tomto segmentu. Zároveň ABSL poskytuje podporu zahraničním investorům, kteří chtějí v ČR zřídit svá centra podnikových služeb. Více informací naleznete na www.absl.cz.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3