INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

WebnodeJiž 30 milionů uživatelů z celého světa si své stránky vytvořilo s brněnskou společností Webnode. Z toho přes 2,7 milionů v České republice a 770 tisíc na Slovensku. Nejsilnějším trhem je Brazílie s 9 miliony uživatelů.

Počet nových uživatelů každý měsíc v průměru vzroste o více jak 400 tisíc. Přestože službu využívají lidé na celém světě, je zde stále prostor pro inovace. Stejnou revoluci, jakou udělala platformou pro tvorbu webů, nyní Webnode totiž intenzivně připravuje pro e-shopy.

Když společnost Webnode v roce 2008 spustila první editor, vytvořilo si pomocí něj své stránky během prvních pár dní několik tisíc uživatelů. Brzy se služba rozšířila do celého světa, k čemuž významně pomohla lokalizace pro místní trhy a také zavedení péče o zákazníky v mateřském jazyce uživatele. K Webnode patří vysoce osobní zákaznický servis. Proto ve firmě pracují tzv. expati, kteří přicházejí do Brna z celého světa a poskytují co nejkvalitnější lokální zákaznickou podporu. K úspěchům služby aktuálně pomáhá 98 zaměstnanců, z nichž více jak 40 % jsou cizinci 21 různých národností.

Začátkem loňského roku přišla na trh nová verze s označením Webnode 2.0, která je platformou pro tvorbu osobních i firemních webových stránek. Oproti klasické tvorbě zprostředkovává vytváření stránek běžným uživatelům, kteří si myší rozvrhnou, kde co budou mít, které součásti použijí, a web je hotový a viditelný do 5 minut. Internetové stránky vytvořené s Webnode jsou tak dokonale funkční, a přitom krásné.

Vybrané trhy a počet webových stránek postavených na Webnode:
• Brazílie: 9 milionů
• Španělsko: 1 milionů
• Kolumbie: 800 tisíc
• Portugalsko: 750 tisíc
• Itálie: 660 tisíc
• Švédsko: 250 tisíc
• Japonsko 150 tisíc

Novinky a e-shop

V letošním roce přibylo několik novinek, mezi kterými nechybí nové funkce, jako jsou formuláře, zabezpečení komunikace formou HTTPS, blogy, registrace uživatelů a kontinuálně se pracuje na přidávání dalších oborových šablon tak, aby si z nich mohl vybrat každý uživatel. K dnešnímu dni je k dispozici více jak 80 šablon v několika kategoriích. Nejnovějšími přírůstky v lokalizacích jsou lotyština, dánština, chorvatština a letos v létě došlo ke spuštění Webnode v katalánštině.

Aktuálně je však nejvíce sil soustředěno na vývoj snadno ovladatelného řešení pro e-shopy. To revolučním způsobem zrychlí a zjednoduší možnosti prodávání na internetu. Každý, kdo uvažuje o online prodeji, tak dostane do ruky nástroj, se kterým to zvládne během několika minut.

Ukázky českých webů poháněných Webnode:

• www.petrajanu.cz – zpěvačka Petra Janů
• www.josefklima.cz – investigativní novinář Josef Klíma
• www.danielhulka.net – zpěvák Daniel Hůlka
• www.kdyjindy.com – blog o cestování
• www.fanclub-hcv.cz – oficiální fanclub HC Vítkovice

(tz) 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3