INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Rada kvality ČR, Sdružení pro oceňování kvality a Centrum excelence při České společnosti pro jakost dnes uspořádaly setkání firem a organizací, které byly oceněny v uplynulých 20 letech v programech Národní ceny kvality ČR.

Držitelům Národních cen kvality, ve světě uznávaných jako nejprestižnější ocenění firem a organizací, osobně poděkoval i náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Představitelé oceněných firem a organizací si na setkání vyměnili zkušenosti s využíváním Modelu excelence EFQM i dalších moderních metod řízení a zhodnotili, co jim účast v Národní ceně kvality ČR přinesla.

V upomínku na dvacetileté jubileum pak získali z rukou náměstka ministra průmyslu a obchodu
Jiřího Havlíčka pamětní listy i ujištění, že ministerstvo bude dále podporovat moderní metody řízení i další aktivity, které povedou k větší konkurenceschopnosti českých firem.

"Není mnoho podobných programů, které by pomáhaly zvyšovat konkurenceschopnost našich podniků, zlepšovat jejich ekonomické výsledky i kvalitu řízení. Proto si myslím, že je škoda, že na rozdíl od vyspělých zemí u nás využíváme Národní ceny kvality a Model excelence EFQM relativně málo a doufám, že se tato situace zlepší a že to přinese prospěch české ekonomice," uvedl na setkání náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

Národní ceny kvality mají ve světě vysokou tradici a prestiž. Svoji historii zahájily v Japonsku v roce 1956 a postupně se rozšiřovaly do ostatních zemí. V současnosti jsou ceny udělovány ve více než 80 státech. O jejich významu nejlépe svědčí fakt, že se jejich udílení ujímají nejvyšší představitelé států a vlád - prezidenti, premiéři či králové.

"Vysoká prestiž Národních cen kvality vyplývá z komplexnosti hodnocení, které neposuzuje pouze jednotlivé vybrané parametry, jako je tomu u jiných ocenění, ale hodnotí opravdu všechny oblasti činnosti firmy - ekonomické výsledky, úroveň vedení, péči o zaměstnance, spolupráci se zákazníky i dodavateli, vztah k životnímu prostředí a ke společnosti, strategie a vize. Propracovaný systém hodnocení – Model excelence EFQM – dokáže objektivně a přesně porovnat firmy a organizace různých oborů i velikostí," vysvětlil hlavní principy Národních cen kvality předseda představenstva Sdružení pro oceňování kvality Vladimír Straka.

Výsledky letošního ročníku Národních cen kvality ČR budou vyhlášeny na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu 25. listopadu.

www.narodnicena.cz

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3