INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Quality Innovation of the year 2015Již od 1. května mají čeští inovátoři možnost zapojit se do dalšího ročníku Mezinárodní soutěže inovací 2015 (Quality Innovation of the Year 2015). Soutěž je pořádána pod záštitou finského prezidenta a Evropské organizace pro kvalitu, v České republice ji zprostředkovává Česká společnost pro jakost. Svou inovaci můžete přihlásit až do 15. října 2015.

Od roku 2007, kdy byl vyhlášen první ročník, se soutěže zúčastnily stovky organizací působících v různých oblastech a zemích světa. Původem finská národní soutěž inovací se rozšířila do Baskicka, České republiky, Estonska, Maďarska, Izraele, Kazachstánu, Lotyšska, Litvy a Švédska. Hlavním organizátorem soutěže je Finská společnost pro kvalitu (Laatukeskus Excellence Finland) spolu s národními organizacemi zabývajícími se kvalitou a excelentním řízením. Zapojeným inovátorům soutěž umožňuje porovnat jejich nápady na národní a mezinárodní úrovni, obdržet zpětnou vazbu od nezávislých expertů na inovace a přispět ke zvýšení inovativnosti organizace. Vítězným subjektům se otevřou nové trhy a možnosti k uplatnění jejich nápadů a obdrží národní a mezinárodní uznání.

            Přes 150 inovací se přihlásilo do ročníku 2014, svá ocenění si odnesli i zástupci České republiky. V kategorii Veřejného a nevládního sektoru ocenění získaly Plzeňské městské dopravní podniky za inovaci Nabíjení plzeňské karty přes bankomat, která uživatelům umožňuje nabití karty po celém regionu rychle a pohodlně prostřednictvím automatů České spořitelny. V kategorii Mikro-podniků převzali zástupci společnosti BIOUHEL CZ ocenění za potenciální inovaci Karbonizace biologicky rozložitelných materiálů s užitím odpadního tepla, označující proces, při kterém vzniká biouhel, odpadní prvek široce využitelný v zemědělství, přispívající k trvale udržitelnému zemědělství a řešící problémy nakládání s bioodpady.

            Do soutěže se může zapojit jakákoli inovace či nápad prostřednictvím vyplnění jednoduchého přihlašovacího formuláře. Všechny přihlášky jsou pečlivě posuzovány experty na národní i mezinárodní úrovni. Všichni účastníci obdrží zpětnou vazbu své inovace a vítězům se dostane mezinárodní pozornosti.

Soutěžní inovace se dělí do tří kategorií:

- Podle velikosti a typu organizace

- Potenciální inovace

- Speciální inovace / odpovědné inovace s pozitivním dopadem na společnost

Inovaci představují nové:

- Informace, znalosti a technologie

- Produkty a technologická řešení

- Služby

- Design či značky

- Obchodní a provozní koncepce

- Pracovní metody

- Veřejné služby aplikované novým způsobem

 

Více o soutěži se dozvíte na www.csq.cz nebo na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. I malé nápady a inovace jsou vítány!            

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3