INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

V teplické keramičce společnosti Ideal Standard připravují speciální sérii toalet, která zamíří do Austrálie. Na nejmenší kontinent světa poputuje plný kontejner speciálních keramických toalet pro bytový komplex. Jde o historicky druhou zakázku teplické firmy pro australské zákazníky. Keramička se 130letou historií musela kvůli obchodu projít speciální certifikací. Tu přímo na místě provedli australští odborníci.

„Výrobu toalet jsme dokončili před několika týdny. V současné době se připravují dokumenty pro odeslání zásilky přímo k zákazníkovi do Austrálie. Jde o celý kontejner našich výrobků, které jsou určeny pro bytový komplex v Austrálii,“ vysvětlil ředitel závodu Pavel Šlambora.

Pro teplický závod to není první export do Austrálie. První takovou zakázku získala keramička vloni. „Abychom mohli naše výrobky prodávat na australský trh, musela kompletně naše výroba projít speciální certifikací AS, abychom mohli použít místní značku Watermark,“ řekl ještě Pavel Šlambora a dodal: „Jsme na naše vývozy do Austrálie docela hrdí. Jednak kvůli objemu zakázky, ale především proto, že Austrálie je tím nejvzdálenějším místem, kde lidé každý den používají výrobky od nás z Teplic.“

Pro keramičku jsou exporty na náročné zahraniční trhy důležitou součástí výrobní strategie. Své výrobky vyváží do celého světa a to i na trhy, které platí v oblasti sanitární keramiky za ty nejnáročnější. Jde především o Německo, Francii, Anglii nebo Švýcarsko. Vybavení z Ideal Standard má například i nejvyšší mrakodrap v Londýně.

O společnosti Ideal Standard

Ideal Standard a.s. Teplice je přední výrobce sanitární keramiky s více než 130 let dlouhou historií. V meziválečném období se tato továrna proslavila pod značkou Ditmar-Urbach, po znárodnění v roce 1948 byla známá jako SPOJKER, Spojené keramické závody Teplice. Od roku 1992 patří pod nadnárodní společnost Ideal Standard Europe, leadera na trhu sanitární keramiky a zařízení koupelen, kuchyní a wellnes. Ideal Standard a.s. Teplice zaměstnává kolem 600 zaměstnanců a své výrobky vyváží do desítek zemí celého světa. Kromě výroby se továrna zabývá i vlastním vývojem a v současnosti chystá na sedmdesát vývojových projektů.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3