INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

InnovFinEvropský investiční fond (EIF) a skupina UniCredit podepsaly dohodu InnovFin SME o zárukách na zvýšení úvěrování inovativních malých a středních podniků v celkově osmi zemích. Tuto transakci podpořil program Horizon 2020, rámcový program EU pro výzkum a inovace, a také Evropský fond pro strategické investice (EFSI), jádro Investičního plánu pro Evropu.

Na fotografii zleva: Vincent van Steensel z Evropského investičního fondu, Andrea Diamanti, ředitel pro firemní bankovnictví pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit, Carlo Vivaldi, ředitel divize pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit, Jörg Wojahn, zástupce Evropské komise v Rakousku,  Pier Luigi Gilibert – generální ředitel Evropského investičního fondu

Rámcová dohoda umožňuje skupině UniCredit nabízet prostřednictvím svých bank dodatečné financování v objemu 160 milionů eur inovativním společnostem prostřednictvím bank skupiny na trzích v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku a Srbsku.

Banky v Bosně a Hercegovině a v Srbsku dostanou záruku z EIF a v rámci programu Horizon 2020, výzkumného a inovačního programu EU, zatímco dohody o zárukách s bankami v Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Slovensku, Maďarsku a Rumunsku budou zajišťovány prostředky z Investičního plánu pro Evropu.

Podpředseda Evropské komise Jyrki Katainen, zodpovědný za zaměstnanost, růst, investice a konkurenceschopnost, k této dohodě uvedl: „Dohoda je výbornou zprávou pro inovativní malé a střední podniky napříč všemi osmi zeměmi. Dodatečných 160 milionů eur pro jejich financování dokazuje, že investiční plán hraje klíčovou roli pro dosažení cíle Evropské komise poskytovat podporu, jež umožní malým a středním firmám vytvářet pracovní místa, inovovat a růst.

Výkonný ředitel EIF Pier Luigi Gilibert dodává: „Tato rámcová dohoda o zárukách pro malé a střední firmy je nástrojem pomoci a podpory inovací a podnikání pro země v oblastech západního Balkánu a východní Evropy. Jsem přesvědčený, že síť bank skupiny UniCredit v těchto osmi zemích osloví společnosti s potenciálem vysokého růstu, které dokážou přeměnit poskytnuté dodatečné financování na růst a tvorbu pracovních míst.“

Carlo Vivaldi, ředitel divize pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit, uvedl: „Jsme pevně odhodlaní podporovat malé a středné podniky v regionu střední a východní Evropy. Díky nové rámcové dohodě a naší rozsáhlé síti můžeme dále umožňovat rozvoj inovativních firem napříč zeměmi, kde budou mít naši klienti lepší přístup k financování a získají lepší cenové podmínky.“

Tato dohoda odráží závazek EU rychle spustit konkrétní iniciativy s cílem urychlit poskytování úvěrů a zabezpečit realizaci transakcí, které povedou ke zvýšení zaměstnanosti a růstu v EU.

EIF

Evropský investiční fond (EIF) je součástí skupiny Evropské investiční banky. Jeho hlavním posláním je podpora evropských mikro, malých a středních podniků formou zlepšení přístupu ke kapitálu. EIF navrhuje a rozvíjí nástroje rizikového a růstového kapitálu, záruční nástroje a nástroje mikro financování, které jsou zaměřené právě na tento segment trhu. V rámci své role prosazuje EIF cíle EU formou podpory inovací, výzkumu a vývoje, podnikání, hospodářského růstu a zaměstnanosti. Další informace o práci EIF v rámci Evropského fondu pro strategické investice (EFSI) najdete zde.

Skupina UniCredit

UniCredit je jednou z největších finančních institucí v Evropě, s mezinárodní sítí na 50 trzích a přímým zastoupením v 17 zemích. Skupina UniCredit má více než 7 500 poboček. Naše strategické postavení v západní, střední a východní Evropě nám umožňuje ovládat jeden z  největších tržních podílů v regionu. Značka UniCredit je rozpoznatelná v celé Evropě. Zachovali jsme však i velmi hodnotné lokální značky, které jsme začlenili do skupiny UniCredit. Další informace najdete na www.unicreditgroup.eu.

Investiční plán pro Evropu

Investiční plán pro Evropu je zaměřený na posílení evropských investic s cílem vytvářet pracovní místa a růst prostřednictvím efektivnějšího využívání nových a stávajících finančních prostředků, eliminací překážek v investování, zviditelňování a technické pomoci pro investiční projekty. Investiční plán už přináší první výsledky. Evropská investiční banka (EIB) odhaduje, že Evropský fond pro strategické investice (EFSI) do listopadu 2016 mobilizoval investice v objemu více než 154 miliard eur v Evropě.

Vzhledem k dosaženým výsledkům Evropská komise 14. září 2016 navrhla rozšíření EFSI zvýšením jeho účinnosti a prodloužením jeho trvání, a také posílení tohoto fondu. Aktuální údaje o EFSI včetně členění podle sektorů a zemí naleznete zde. Další informace jsou k dispozici v sekci FAQs.

Horizon 2020

1. ledna 2014 spustila Evropská unie nový program financování výzkumu a inovací nazvaný Horizon 2020. Během následujících sedmi let bude do projektů v oblasti výzkumu a inovací investováno téměř 80 miliard eur na podporu konkurenceschopnosti evropské ekonomiky a rozšíření hranic lidských znalostí. Rozpočet EU pro výzkum se zaměřuje zejména na zkvalitnění každodenního života v oblastech, jako zdravotní péče, životní prostředí, doprava, potraviny a energie. Výzkumná partnerství s farmaceutickým průmyslem, kosmonautikou, automobilovým a elektrotechnickým průmyslem podporují také investice soukromého sektoru do podpory budoucího růstu a vytváření vysoce odborných pracovních míst. „InnovFin – finanční prostředky EU pro inovátory“, nová generace finančních nástrojů a poradenství EU byla vytvořena v rámci programu Horizon 2020 s cílem umožnit inovativním firmám jednoduší přístup k finančním prostředkům. „InnovFin – finanční prostředky EU pro inovátory“ umožní mobilizovat investice v objemu až
48 miliard eur v oblasti výzkumu a inovací v celé Evropě.

InnovFin

Záruční nástroj InnovFin pro MSP (InnovFin SME Guarantee Facility) poskytuje záruky a protizáruky pro dluhové financování od 25 000 až do 7,5 miliónu eur s cílem zlepšit přístup k úvěrovému financování pro inovativní malé a střední podniky a malé společnosti se střední kapitalizací (do 499 zaměstnanců). Tento nástroj řídí EIF a realizuje se prostřednictvím finančních zprostředkovatelů – bank a dalších finančních institucí – v členských státech EÚ a přidružených zemích. EIF v rámci tohoto nástroje poskytuje finančním zprostředkovatelům záruku na část jejich ztrát vzniklých z dluhového financování krytého tímto nástrojem.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3