INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Hledání cest užitečnosti – i tak se dá nazvat poslání Mezinárodní soutěže inovací Quality Innovation Award, jejíž 10. ročník nedávno skončil předáním cen vítězům v Praze. Původně finská soutěž inovací se v rámci Evropské organizace pro kvalitu rozšířila i do dalších zemí. Dnes se kromě Finska koná v Estonsku, Švédsku, Lotyšsku, Litvě, Maďarsku, Kazachstánu, Izraeli, Španělsku, Číně a v České republice.

U nás soutěž pořádá Česká společnost pro jakost za podpory Asociace inovačního podnikání. Přihlášeno bylo 352 inovací, 18 z nich bylo oceněno. V 8 kategoriích se porota zaměřila na originalitu, využitelnost, zákaznickou orientaci a efektivnost inovací. To mohli posoudit i návštěvníci přehlídky oceněných prací v pražském Michnově paláci. Mezi vítěznými týmy byla izraelská společnost NovellusDx sídlící v Jeruzalémě. Pro medicínské účely vytvořila unikátní řešení pomáhající onkologickým pacientům. Jejich metoda umožňuje lékařům zvolit optimální terapii pro každého pacienta zvlášť. Principem je poskytnout detailní profilování individuálních nádorů pacientů. Haim Gil-Ad, CEO společnosti, nám odpověděl na několik otázek:

Proč se vaše společnost zúčastnila této soutěže?

Stále se snažíme být výjimeční. Využíváme téměř každé příležitosti, která nám umožňuje posunout se dále. Díky konkurenci jsme se na sebe mohli podívat z jiného úhlu a hledat cesty ke zlepšení.

Myslíte si, že dnes ve světě vzniká více nebo méně inovativních řešení než v uplynulých dvou desetiletích?

V současné době existuje mnohem více příležitostí pro inovace vzhledem k tomu, že je tu mnohem více nástrojů a metod pro vylepšování stávajícího stavu i samotných inovací. Nahrává tomu nejen skutečnost, že je mladá generace mnohem chytřejší a mnohem kreativnější, ale rodí se do prostředí kritického uvažování, což je pro inovace zásadní.

Jakým směrem by se inovace měly vyvíjet? Na co je podle vás užitečné upřít pozornost? Na ochranu životního prostředí, do vývoje léků, které by neměly vedlejší účinky, nebo na produkci zdravých potravin?

Věřím, že všechny jsou velice důležité a celkově jsou světovou nenaplněnou potřebou.

více informací na www.novellusdx.com

připravil Martin Šimek



Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3