INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Podpora průmyslu, rozvoj decentralizované energetiky a nových byznysů – takové jsou možné důsledky Národního akčního plánu pro Smart grids (NAP SG), který dnes projednává vláda, a který Hospodářská komora České republiky (HK ČR) vnímá velmi pozitivně.

Oceňujeme konzervativní přístup v rámci NAP SG vyjádřený slovy „je potřeba přizpůsobit způsob a rychlost zavedení inteligentních sítí přínosům pro spotřebitele“. Současně s tím ale upozorňujeme, že je nutné postupovat ruku v ruce s úpravou tarifního systému, bez které by rozvoj distribuované výroby mohl přinést přesun peněz od „chudých k bohatým“.

 

Chápeme, že jedním z klíčových impulsů pro rozvoj inteligentních sítí je přání spotřebitelů elektřiny získat větší svobodu a nezávislost při rozhodování o zajištění jejich energetických potřeb. Stále však zůstane nezanedbatelný počet zákazníků, kteří preferují jednoduchost v duchu „o elektřinu se starat nechci“. Energetika by však měla uspokojit potřeby obou zmiňovaných skupin, tedy vytvořit pro aktivní spotřebitele elektřiny svět Smart grids, jehož uživatelé se na jeho nákladech musí férově podílet. A současně s tím však pro zbylé spotřebitele zachovat „jednoduchý“ svět, ve kterém se o elektřinu nemusí příliš starat.

 

„NAP SG a rozvoj Smart grids může pomoci i průmyslovému sektoru, protože vytváří prostor pro rozvoj decentralizované energetiky, což je prostor pro rozvoj podnikání a nových businessů, kde mohou naši členové, průmyslové podniky a podnikatelé, najít své místo,“ komentuje předseda Energetické sekce HK ČR Václav Hrabák.

 

Pro minimalizaci dopadů do plateb spotřebitelů elektřiny považujeme za důležité využívat na financování nákladů rozvoje inteligentních sítí i finanční prostředky z dotačních programů EU (např. OP PIK), případně jiných dotačních programů, které budou vypisovány.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy kzps 2024 acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3