INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem
vietnamČesko-vietnamská společnost aktivně reaguje na nedávná prohlášení Svazu průmyslu a dopravy i Hospodářské komory ČR, které zveřejnily naléhavou mnohatisícovou potřebu chybějících pracovníků u svých členů. Pomůžeme našim kolektivním členům, kteří shánějí kmenové zaměstnance, získat v rámci našeho projektu "Vy pomůžete nám a my pomůžeme vám" na zaměstnanecké karty kvalitní a předem prověřené pracovníky z Vietnamu. 
Potřebné pracovníky ve Vietnamu budou vybírat a předem prověřovat v projektu spolupracující vietnamské provincie, ve spolupráci s regionálním pracovníkem ministerstva práce a sociálních věcí VSR, tedy vietnamské státní orgány. Státní pracovníci dané provincie prověří doklady o vzdělání i o praxi, ale také zdravotní potvrzení a výpis z trestního rejstříku každého zájemce. Naši kolektivní členové vždy před podpisem pracovní smlouvy i smlouvy o ubytování s uchazečem, si přímo ve Vietnamu zájemce o práci v ČR osobně prakticky přezkouší a své budoucí kmenové zaměstnance si sami vyberou.
Tím pomůžeme zejména exportním firmám v ČR, které marně shánějí potřebné pracovníky pro plnění svých hospodářských úkolů a kontraktů, i Vietnamcům. Ti u nás získají až desetinásobně vyšší mzdu, než je ve Vietnamu běžné, a budou moci ze svých úspor finančně pomáhat svým rodinám v dané provincii.
První požadavky na šičky i šiče již vyřizujeme pro své kolektivní členy, firmy Triolu a.s. Praha a Svitap J.H.J. s.r.o. Svitavy. Pomůžeme ale výhradně našim kolektivním členům, pro které realizaci projektu a spolupráce s vietnamskými provinciemi má na starosti kolektivní člen ČVS, firma Katan Job s.r.o. Ostrava.
Legálně vybraní vietnamští pracovníci nikdy nebudou žádnými novodobými otroky zaměstnaneckých agentur, ale vždy řádnými kmenovými zaměstnanci českého výrobce, který musí být kolektivním členem ČVS a mít oprávnění regionálního úřadu práce pro zaměstnání požadovaných pracovníků ze zahraničí a využije k tomu zaměstnanecké karty.
Našemu rozvíjejícímu hospodářství a zejména exportu je nutné pomoci. Není možné, aby našim podnikům scházelo přes 106 tisíc pracovníků, i když máme skoro půl milionu nezaměstnaných. Tímto svým konkrétním projektem nabízíme pomoc Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komoře ČR, případně dalším zájemcům.
Mnozí stále pouze teoretizují, ale my nabízíme konkrétní pomoc. Jsme první a jediní v ČR, kteří vypracovali kvalitní personální projekt, realizovaný i dozorovaný ve Vietnamu odpovědnými státními orgány, ku prospěchu a hlavně ke spokojenosti našich výrobců i celé naší ekonomiky. 
V dalším projektu pomůžeme Vyšší odborné škole stavební ve Vysokém Mýtě získat maturanty z Vietnamu, protože Vietnam potřebuje odborné pracovníky pro různé vodohospodářské stavby, pro ekologickou ochranu pitné vody, či pro budování a opravy plavebních kanálů i pro zavádění celostátního systému odpadového hospodářství. Vietnamští rodiče navíc ušetří peníze za vzdělání svých dětí, protože u nás je vzdělání o dvě třetiny levnější, než v Anglii, Malajsii nebo v USA. 
Maturanti z Vietnamu zde nejdříve absolvují šestiměsíční intenzivní výuku češtiny a po ní teprve zahájí první ročník studia. Na tomto projektu aktivně spolupracuje vzdělávací centrum "Campus Veolia".
Naše celostátní Česko-vietnamská společnost, která zde existuje již devatenáctý rok a pomáhá v integraci Vietnamců do naší společnosti i prohlubuje přátelství a hospodářskou spolupráci obou zemí, je i ve Vietnamu velmi dobře známá a proto máme podporu v obou našich konkrétních projektech.

 

Marcel Winter, předseda Česko-vietnamské společnosti

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3