INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Skupina GEFCO, součást ruské železniční společnosti RŽD, a společnost Russian Export Center (Ruské exportní centrum) podepsaly smlouvu o spolupráci, která poskytne ruským a mezinárodním vývozním společnostem globální logistická řešení. Cílem tohoto strategického partnerství je zlepšit kapacity ruského exportu během procesu, který začne v automobilovém průmyslu a postupně se rozšíří i do dalších strategických výrobních sektorů.

Slavnostní podepsání smlouvy o spolupráci mezi akciovou společností Russian Export Center, kterou zastupoval generální ředitel Peter Fradkov, a skupinou GEFCO zastoupenou předsedou představenstva Lucem Nadalem se odehrálo dnes na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru.

Navzájem se doplňující odbornost

Touto dohodou se Russian Export Center a GEFCO zavazují ke tříleté spolupráci, jejímž cílem je podpořit ruské a v Rusku podnikající vývozce z výrobních sektorů. Obě strany navzájem využijí svůj potenciál a své odborné znalosti k zavedení praktických opatření, která podpoří export a usnadní dlouhodobý přístup na zahraniční trhy.

Jako státní instituce pro podporu vývozu, která byla založena jako součást Vněšekonombank s podporou vlády Ruské federace, bude Russian Export Center poskytovat ruským vývozcům právní, finanční a obchodní poradenství s cílem usnadnit jejich rozvoj.

Společnost GEFCO coby globální logistická integrační firma s 65 lety zkušeností se spravováním komplexních dodavatelských řetězců poskytne svá logistická a transportní řešení pro dopravu ode dveří ke dveřím stejně jako přístup ke své globální síti. Díky podpoře ruských železnic coby svého hlavního akcionáře a přítomnosti na ruských trzích od roku 2003 může GEFCO sloužit jako logistický most pro vývozní společnosti.

Konkrétně poskytne propojení know-how společností Russian Export Center a GEFCO jejich zákazníkům a partnerům následující výhody:

·      znalost klíčových trhů (od provedení předběžné studie až ke konečné realizaci logistického systému)

·      přístup ke globální síti obchodních zástupců a dopravních společností ve více než 150 zemích

·      řešení pro dopravu ode dveří ke dveřím zahrnující vyřízení celní a daňové agendy s jednotnými provozními standardy na vysoké úrovni

·      možnosti financování

Zlepšování příležitostí pro ruský export

Díky smlouvě o spolupráci a mezinárodní podpoře REC bude mít GEFCO příležitost využít znalost své značky v Rusku a bude moci dodat své odborné znalosti obecných postupů exportních logistických operací.

GEFCO bude pomáhat ruským vývozcům vytvořit si svůj strategický plán pro export a pronikání na zahraniční trhy.

„Podpis této smlouvy o spolupráci mezi GEFCO a Russian Export Center mi dělá velkou radost. Jako předseda představenstva celosvětové logistické firmy vím, jak klíčovou roli hraje logistika a doprava pro společnosti, které se snaží dosáhnout mezinárodního růstu. Osobně vnímám tuto smlouvu jako strategické partnerství, které může ruským firmám výrazně pomoci v jejich snaze čelit celosvětové konkurenci a zajistit si udržitelné místo ve světové ekonomice,“ uvedl Luc Nadal.

Peter Fradkov, který je generálním ředitelem REC od jejího založení, k dohodě uvedl: „Společnost GEFCO je uznávaným celosvětovým expertem na logiku vyznačujícím se skvělou minulostí a bezchybnou pověstí. Tato firma je v Rusku aktivní více než 10 let a má bohaté zastoupení po celé zemi. Proto jsme rádi, že můžeme zahájit spolupráci zakotvenou v podepsané smlouvě. Umožní nám to nejenom sdílet naše zkušenosti s rozvojem exportu a podporou vývozců, ale také realizovat velké projekty, organizovat oborové konference a vyměňovat si informace a zkušenosti s logistickými a daňovými postupy, tvorbou rozpočtů, optimalizací dodávek a mnoha dalšími procesy. Jsem si jist, že spolupráce mezi Russian Export Center a skupinou GEFCO Group bude pro obě strany výhodná a úspěšná.“

Russian Export Center

Ruské exportní centrum je státní instituce pro podporu vývozu, která byla založena s podporou vlády Ruské federace. Centrum vykonává roli „jediného okna“ pro spolupráci s vývozci v oblasti finanční a nefinanční podpory včetně spolupráce s příslušnými vládními úřady a ministerstvy. Do Russian Export Center byly integrovány také exportní pojišťovna Export Insurance Agency of Russia (EXIAR) a banka Rosexim, aby byl naplněn koncept „jediného okna“. V rámci svých aktivit poskytuje Russian Export Center výrobcům z neenergetických sektorů řadu služeb pro celé vývozní období, jedná s příslušnými vládními úřady, připravuje návrhy zlepšení obchodních operací v rámci exportního a mezinárodního obchodu, často jedná se zástupci podnikatelské sféry a odborníky, pomáhá překonávat překážky a odstraňuje systémová omezení.

Pro získání dalších informací navštivte stránky Russian Export Center:

http://exportcenter.ru

GEFCO GROUP

GEFCO nabízí výrobcům návrh a realizaci logistických schémat, která budou zdrojem přidané hodnoty a posílí jejich konkurenceschopnost. Výsledky, které GEFCO nabízí svým zákazníkům, vycházejí z odborných znalostí získaných během posledních 65 let zejména v automobilovém průmyslu, který se řadí k nejsložitějším a nejnáročnějším sektorům. Skupina GEFCO je aktivní ve 150 zemích a je jednou z předních 10 skupin v Evropě. V roce 2015 dosáhla tržeb 4,2 miliardy € a zaměstnává 12 000 lidí. GEFCO má více než 300 poboček po celém světě a rozvíjí svoje obchodní činnosti v jihovýchodní Asii, ve střední a východní Evropě, na Balkáně, ve východní Asii a v Jižní Americe. Internet: www.gefco.net. Účet na Twitteru: @GEFCO_Group

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3