INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

AGCSpolečnost AGC Automotive Czech, největší evropský výrobce automobilových skel, do pololetí meziročně zvýšila výrobu o sedm procent na téměř 17 milionů autoskel. Za nárůstem výroby stojí především nové projekty, které firma spustila v prvním pololetí. Mezi ně se řadí například dodávky pro nové modely automobilek Hyundai a KIA. Firma také do června vytvořila více než 100 nových pracovních míst

„Nárůst výroby souvisí obecně s růstem automobilového průmyslu v Evropě. Nám se navíc podařilo získat zajímavé zákazníky s novými projekty. Mezi ty největší určitě patří dodávky pro nové modely automobilek Hyundai a KIA. Naše skla dodáváme také do nových modelů vozů Mercedes, Volkswagen, Volvo či Renault,“ řekl generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý.

Nárůst výroby znamenal i růst tržeb, které do června meziročně vzrostly o 11 procent na 2,9 miliardy korun. „Nárůst tržeb souvisí nejen s vyšším využitím výrobních kapacit, ale také s růstem přidané hodnoty na námi vyráběných sklech. Podíl takzvaných AVO operací, tedy osazování autoskel dalšími kompenenty, na našich výrobcích neustále roste,“ doplnil Luděk Steklý. 

AGC Automotive Czech vyváží zhruba 77 procent produkce, především do Německa, Francie, Belgie, Slovenska, Maďarska, Polska a dalších evropských států. Hodnota export v prvním pololetí vzrostla zhruba o 150 milionů korun.

Chudeřická sklárna v prvním pololetí vytvořila více než 100 nových pracovních míst. “Ta souvisela především s novými projekty pro automobilky Hyundai a KIA. Celkem šlo o 116 nových pracovních míst. Instalace nové vstřikovací technologie bude znamenat vytvoření dalších téměř 50 nových pracovních míst,” doplnil personální ředitel firmy Tomáš Brokeš. Firma v současné době zaměstnává na 2700 lidí.

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a zaměstnává na 2700 lidí. Skupina AGC je největším světovým výrobcem plochého skla. Do tří let se chce dvojka na trhu stát největším výrobcem autoskel v Evropě.

Skupina AGC dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3