INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

COOSvaz českých a moravských spotřebních družstev sdružuje 46 spotřebních družstev, která v ČR provozují dohromady téměř 2 900 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350 000 m2 a zaměstnávají na 14 000 lidí.Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin, drogistického a průmyslového zboží v České republice. Ty jsou v řadě menších měst a vesnic jedinou možností, jak nabídnout obyvatelům základní sortiment, aby nemuseli kvůli každému menšímu nákupu dojíždět do větších měst. Právě pro jednu z těchto prodejen – Jednotu v jihomoravských Slušovicích – postavila společnost Touax, přední výrobce a dodavatel modulových staveb, nový sklad.

Touax postavil v uplynulých letech pro tuto maloobchodní síť obchody se smíšeným zbožím v Horních Věstonicích a Olšanech u Vyškova a obchod s obuví v Pohořelicích u Brna. Protože zástupci Jednoty, spotřební družstvo ve Zlíně, měli na samém začátku možnost prohlédnout si již realizovaný projekt právě v Pohořelicích, rozhodli se pro toto řešení i v případě nového skladu ve Slušovicích. „Modulové objekty dávají investorovi šanci pružně reagovat na chování trhu a vývoj v regionu,“ uvádí výhody modulové technologie Jan Petr, marketingový a exportní ředitel společnosti Touax, a dodává: „Prodejnu či sklad lze podle potřeby zvětšit či zmenšit nebo dokonce i snadno přestěhovat. Díky speciální lamelové fasádě dokážeme příslušné objekty také 'obléknout' do firemních barev.“

Nově postavená jednopodlažní budova skladuJednoty ve Slušovicích s rovnou střechoumá jednoduchý obdélníkový tvar s celkovou podlahovou plochou 132 m2 a je přímo napojena na stávající objekt prodejny. Pro výstavbu bylo použito 5 kusů modulů řady Performance o půdorysu 12 x 12 m. Pro příjem zboží byly v prostoru přímo sousedícím se skladem vytvořeny rampy. Kvůli velkému zatížení je součástí objektu také speciální betonová podlaha umožňující pojezd paletovým vozíkem s břemenem o váze 1 200 kg. „Velkou výhodou staveb z modulů je také rychlost jejich realizace. Kompletní objekt skladu Jednoty ve Slušovicích byl postaven během 4 dnů,“ doplňuje Jan Petr. Nový objekt bude sloužit ke skladování sortimentu prodejny a součástí bude i oddíl sloužící k uchovávání mražených a chlazených potravin.

***

Touax s.r.o. je dceřinou společností Divize modulových staveb francouzské skupiny Touax, která patří mezi přední evropské firmy na trhu modulových staveb. Specializuje se na projektování, průmyslovou výrobu a stavbu dočasných nebo trvalých objektů stavebnicovým systémem modulů. V České republice má v Supíkovicích hlavní výrobní závod a vývojové oddělení pro celou divizi. V tuzemsku působí již od roku 1991 a těží z více než čtyřicetileté zkušenosti celé skupiny Touax, zejména z modulových trhů Evropské unie.

Skupina Touax, která byla založena již za Napoleona III. v roce 1853, se specializuje na operativní leasing a prodej námořních kontejnerů, nákladních železničních vagónů, nákladních říčních člunů a modulových objektů. Denně pronajímá tato hmotná aktiva více než 5000 zákazníkům po celém světě, a to jak na vlastní účet, tak z pověření investorů. Správa aktiv v hodnotě více než 2 miliardy dolarů řadí skupinu TOUAX mezi vůdčí evropské společnosti na daném trhu.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3