INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Jen za loňský rok bylo podle Ústavu zdravotnických informací a statistiky více než 350 000 osob v pracovní neschopnosti, přitom u 40 % z nich pracovní neschopnost trvala více než 40 dní. Doposud užívaná čekací (tzv. karenční) doba pro možnost vyplacení plnění z pojištění schopnosti splácet půjčku je přitom obvykle 60 dnů. Po dobu trvání pracovní neschopnosti tedy z pojištění schopnosti splácet pro klienty často nevznikal vůbec žádný nárok.

„Ze zpětné vazby od klientů víme, že obvyklá tzv. karenční lhůta trvající okolo 60 dnů bývá pro plnění z pojištění schopnosti splácet příliš dlouhá. V mBank chceme našim klientům zajistit takové podmínky, aby byli schopni splácet svou mPůjčku Plus i v nepříjemných životních situacích,“ vysvětluje Jan Kamenský, produktový manažer pojišťovacích produktů mBank.

Do nabídky mBank proto nyní přibyla nová kombinace mPůjčky Plus s pojištěním schopnosti splácet – koncept „buďte bez obav“. Toto spojení přináší dvojité plnění a nižší úrokovou sazbu. Každý klient, který se nyní rozhodne pro mPůjčku s pojištěním schopnosti splácet, získá okamžitě úrokovou sazbu 7,9 % p.a. a bude mít pojištěné splácení půjčky pro případy pracovní neschopnosti trvající 30 a více dnů, pro případ úmrtí a také invalidity III. stupně., přičemž v posledních dvou uvedených případech pojištění uhradí zbývající část úvěru.

„Z našeho průzkumu mezi 300 klienty mBank, kteří již od ní spotřebitelský úvěr mají, totiž vyplynulo, že přibližně dvě třetiny z těchto skutečných zákazníků by preferovalo sníženou úrokovou sazbu 7,9 % mPůjčky Plus s pojištěním schopnosti splácet,“ komentuje nastavení základních parametrů nové varianty mPůjčky Plus Zuzana Greplová, manažerka úvěrových produktů mBank.

Produkt bude k dispozici ve dvou variantách, přičemž jedna je určena pro klienty, kteří jsou zaměstnáni na dobu neurčitou a umožňuje pojistit se pro případ nedobrovolné ztráty zaměstnání. Druhá varianta je určena pro všechny, tedy například podnikatele nebo zaměstnance s časově ohraničenou pracovní smlouvou, pro které je k dispozici pojištění pro případ hospitalizace namísto pojištění nedobrovolné ztráty zaměstnání.

Pojištění hospitalizace poskytuje plnění už od třetího dne pobytu v nemocnici, a to ve výši 10 % výše pravidelné měsíční splátky úvěru. Už za 10 dnů hospitalizace tak klient získá plnění ve výši 100 % měsíční splátky svého úvěru. Maximální délka hospitalizace, po kterou je možné toto plnění dostávat, je 30 dnů a klient tedy v takovém případě za měsíční pobyt v nemocnici obdrží částku odpovídající třem měsíčním splátkám své mPůjčky Plus.

Pro pojištění pracovní neschopnosti a pojištění nedobrovolné ztráty zaměstnání platí shodný model pro plnění. V obou případech platí minimální doba trvání pouze 30 dnů a v obou případech pojišťovna plní zpětně k datu začátku pracovní neschopnosti, respektive registrace na úřadu práce. A klient také shodně dostane vedle plného pokrytí měsíční splátky stejnou sumu k libovolnému využití. Sjednání pojištění schopnosti splácet stojí 0,25 % z počáteční výše úvěru měsíčně.

„Přestože se klient nachází v nepříjemné životní situaci, věříme, že mPůjčka Plus s vylepšeným pojištěním mu toto období pomůže výrazně ulehčit. Snažíme se nacházet řešení, která pro naše klienty budou výhodná a bezpečná. A jak jsme zjistili ze statistických údajů, je právě inovovaná podoba pojištění schopnosti splácet přesně tím, co našim klientům pomůže k většímu klidu i v nelehkém období,“ doplňuje Jan Kamenský z mBank.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3