INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Česko-vietnamská společnost vítá zájem Svazu průmyslu ČR o pracovníky z Vietnamu, jak to sdělil na sněmu této organizace na MSV v Brně její prezident Jaroslav Hanák.

Jako první a zatím jediní u nás jsme loni v červenci získali písemné potvrzení vietnamského ministerstva práce a sociálních věcí o oficiálním zájmu Vietnamu legálně k nám vysílat pracovníky, podle požadavků našich firem. Tento doklad jsem již loni v srpnu osobně předal MZV ČR se žádostí, aby okamžitě zahájili potřebná bilaterární jednání v této věci s Vietnamem.

Vládě a všem zainteresovaným ministerstvům jsem již loni v květnu předal náš pilotní zkušební projekt "Vy pomůžete nám a my pomůžeme vám", zaměřený pro personální pomoc výhradně pouze našim kolektivním členům, například exportujícím českým výrobcům Triole a.s. Praha, nebo firmě Svitap J.H.J. s.r.o. Svitavy. I když si zástupci obou těchto výrobců v rámci našeho projektu sami vybrali při praktických zkouškách v Hanoji své budoucí kmenové zaměstnance, tak žádosti těchto vybraných vietnamských pracovníků o pracovní vízum, spolu s uzavřenými pracovními smlouvami a smlouvami na zajištěné ubytování, ode mne loni v červenci odmítlo velvyslanectví ČR v Hanoji převzít.

Odkaz na Visapoint byl nesmyslný, protože nemožnost získat termín k návštěvě konzulátu ČR v Hanoji na Visapointu v Hanoji dokazuje i loňské sdělení Nejvyššího správního soudu, který konstatoval, že na špatný stav Visapointu v Hanoji upozorňuje MZV ČR pravidelně již od roku 2012. Proto jsem letos v červenci poslal výzvu vládě, aby kvůli dohodě s odbory nepoškozovala ekonomiku ČR a umožnila příchod pracovníků z Vietnamu.

Jsem rád, že prezident Svazu průmyslu ČR Jaroslav Hanák veřejně před premiérem Sobotkou jako současný hlavní problém našeho hospodářství a zejména průmyslu jmenoval nedostatek kvalifikovaných i nekvalifikovaných pracovníků a vyzval vládu, aby urychleně umožnila okamžité přijetí zahraničních pracovníků, například i z Vietnamu. Rádi nové vládě i Svazu průmyslu ČR při realizaci rychlého získání potřebných pracovníků z Vietnamu pomůžeme.

Marcel Winter
Předseda Česko-vietnamské společnosti
www.cvs-praha.cz 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3