INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

Do největší české úklidové akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko!“ se vedle desítek tisíc dobrovolníků zapojilo hned několik firem. Jeden z největších firemních úklidů zorganizovala energetická společnost E.ON. Celkem se do něj zapojilo 75 dobrovolníků, kteří nasbírali 90 pytlů s odpadem.

Úklid společnosti E.ON se uskutečnil v Brně a Českých Budějovicích. „V Českých Budějovicích jsme vyčistili okolí řeky Vltavy a Sokolského ostrova a v Brně jsme se zaměřili na okolí řek Svratky a Svitavy. Celkem jsme sesbírali 90 pytlů s odpadem,“ popisuje Robert Mifka ze společnosti E.ON a dodává, že zvýšený zájem z řad zaměstnanců se projevil také v počtu účastníků. Loni se akce zúčastnilo 60 dobrovolníků, letos jich bylo o patnáct více.

Dobrovolníci z E.ONu našli při uklízení obou měst použitý nábytek, sportovní vybavení, ale i nebezpečný odpad. „Kromě běžných odpadků jsme našli též objemnější nebo nebezpečný odpad, jako pneumatiky, staré matrace, plechy a hasicí přístroj. Mezi kuriozity jsme zařadili jízdní kolo, hokejku či vodní dýmku,“ popisuje Mifka. Podle něj je patrné, že zájem o úklid projevuje stále více lidí. „Například v Českých Budějovicích bylo na první pohled zřejmé, že spousta lidí neohlášeně uklízela již v týdnu před akcí. S každým rokem se tak daří vyčistit větší část města,“ dodává.

Podle údajů zveřejněných pořadateli iniciativy Ukliďme Česko bylo letos připraveno více než 1 818 úklidů. Popularita této akce vzrostla s vítězstvím v soutěži Ekologický oskar, kterou pořadatelské sdružení Ekosmák ovládlo před dvěma lety. „Díky soutěži jsme zaznamenali zvýšený zájem jak médií, tak i sponzorů o náš projekt a jeho rozvoj do budoucna,“ dodává Radek Janoušek ze sdružení Ekosmák.

O soutěži Ekologický oskar

Soutěž Ekologický oskar je nejvýznamnější české ocenění v oblasti ekologie. Jedná se o mezinárodní soutěž (Energy Globe Award), kterou v České republice již od roku 2008 pořádá energetická společnost E.ON. V rámci soutěže jsou oceňovány projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Za dobu své existence soutěž přilákala přes 1 500 projektů. Řada z nich přitom ovlivnila životy stovek tisíc obyvatel České republiky: do iniciativy Ukliďme Česko se již zapojily stovky tisíc lidí, ekologické programy TEREZA zase každoročně pomáhají vzdělávat přes 90 000 dětí. Více informací o soutěži a možnost přihlášení svého projektu najdete na webu www.ekologickyoskar.cz.

O společnosti E.ON

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON SE, která je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje prostřednictvím své více jak 65.000 km dlouhé distribuční sítě elektřinou 1,2 milionu zákazníků, zejména v jižních Čechách a na jižní Moravě. Její tržní podíl v tomto sektoru činí asi 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4.000 km dlouhou sítí a její podíl na trhu s plynem v České republice činí cca 9 %.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3