INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

PetrChmelaDržitelem prestižního ocenění EY Podnikatel roku 2016 České republiky se stal Petr Chmela, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti TESCOMA s.r.o. Trofej pro vítěze si převzal v úterý 28. února večer v pražském paláci Žofín z rukou 1. místopředsedy vlády pro ekonomiku a ministra financí České republiky Andreje Babiše, Zdeňka Pelce, předsedy poroty, EY Podnikatele roku 2015 České republiky, předsedy představenstva a majitele společnosti GZ Media, a.s. a Magdaleny Souček, vedoucí partnerky společnosti EY, která soutěž v České republice letos pořádala již posedmnácté.

Titul EY Technologický podnikatel roku 2016 získal Martin Trtílek, ředitel a majitel společnosti PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. EY Začínajícím podnikatelem roku 2016 se stal Josef Průša, jednatel a majitel Prusa Research s.r.o. Poprvé v historii soutěže byla udělena Cena České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění, jejími prvními držiteli se stali manželé Radana a Jiří Waldovi. Trofej EY Společensky prospěšného podnikatele roku 2016 si odnesli Tomáš Masopust a Gabriela Štěpánková z organizace Portus Praha. Letos byla taktéž udělena cena poroty za celoživotní přínos v oblasti společenské prospěšnosti Haně Malinové, ředitelce a zakladatelce organizace ROZKOŠ bez RIZIKA, z. s. Soutěž o nejlepší podnikatelský příběh 2016, který vybrali čtenáři MF DNES a Idnes.cz, vyhráli manželé Jaroslav a Martina Kotasovi, majitelé společnosti Bezlepík s.r.o.

„Je to až neuvěřitelné, opravdu jsem to nečekal. O to víc si ocenění vážím a s pokorou ho přijímám. Je určitě velkým povzbuzením pro všechny naše zaměstnance z TESCOMY, kteří už 25 let posunují firmu dopředu. Velká gratulace patří také mému nejlepšímu kamarádovi a spoluzakladateli firmy Jiřímu Vaculíkovi,“ sdělil své bezprostřední dojmy vítěz Petr Chmela.

„Sedmnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku nás opět utvrdil v tom, že Česká republika je plná skvělých podnikatelských osobností, a že baťovská tradice u nás stále žije. Zlínský kraj patřil letos jednoznačně k nejsilněji zastoupeným regionům a byli z něj vybráni hned tři z pěti finalistů soutěže. Je to poprvé v historii, kdy tři finalisté pocházejí ze stejného kraje. Co se týče vítěze, lepší příklad toho, že i v dnešní době lze kráčet v Baťových stopách, asi nelze najít. Petr Chmela je velkým patriotem, firma pomáhá rozvoji regionu, ale její úspěch není limitován hranicemi. TESCOMA dnes patří mezi světové výrobce kuchyňských potřeb a výrobky firmy lze najít v obchodech a kuchyních po celém světě,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy, a dodává: „Věřím, že vítěz Petr Chmela bude skvěle reprezentovat Českou republiku na celosvětovém finále v Monte Carlu a že jeho příběh osloví mezinárodní porotu stejně jako nás.“

„Soutěž EY Podnikatel roku patří k mým oblíbeným. Jsem proto velmi rád, že finalisté této prestižní soutěže budou moci využívat po dobu tří měsíců naše nové vozy BMW řady 5. Oslava podnikatelského úspěchu a inspirativních podnikatelských příběhů je svátkem, u kterého nemůžeme chybět. Mezi podnikateli je řada majitelů našich vozů a partnerství se soutěží EY Podnikatel roku je tak pro nás přirozenou volbou,“ říká Harald Hölzl, generální ředitel společnosti BMW Group Česká republika, oficiálního vozu soutěže EY Podnikatel roku 2016.

(tz)

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Březen 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3