INZERCE
Přední podnikatelský časopis
Vychází již 26. rokem

RektorkaDo funkce rektorky Vysoké školy podnikání a práva (VŠPP) nastoupila 1. dubna bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková. Zkušená právnička a politička pokládá za velkou přednost této školy možnost pružně reagovat na potřeby pracovního trhu a nabídnout zájemcům o studium atraktivní studijní programy a specializace, které jim zajistí již v průběhu jejich studia osvojit si dovednosti a znalosti potřebné k úspěšnému nastartování profesní kariéry. Ambicí VŠPP proto bude využít mezioborové poznatky z oblastí informatiky, práva a podnikání k tomu, aby studenti mohli své znalosti uplatnit nejen doma, ale i v zahraničí.

Novou rektorkou VŠPP, která je součástí Akademického holdingu, se stala Helena Válková jmenovaná představenstvem do této funkce 1. dubna 2017. Bývalá ministryně spravedlnosti a současná místopředsedkyně Ústavněprávního výboru Poslanecké sněmovny Helena Válková tak převzala funkci po Jaromíru Veberovi. „Tato škola má mnoho šancí, jak v poměrně krátké době zaplnit některé mezery, které existují v nabídce studijních programů jak na úrovni bakalářského, tak magisterského typu studia. Fakt, že můžeme využít pro naše studeny široké zázemí několika škol a úzkou spolupráci se zahraničím může představovat, o tom jsem přesvědčena, pro řadu mladých lidí zajímavou výzvu a rozhodnutí přijít k nám studovat. Student, který je hrdý na svou Alma Mater a bude na ni vždy rád vzpomínat, je pro mne měřítkem toho, zda se jedná o vysokou školu s  prestiží, o kterou budu svým působením v pozici rektorky usilovat. Cest k dosažení tohoto cíle je mnoho a já věřím, že s týmem mých vysoce kvalifikovaných kolegyň a kolegů zvolíme optimální z nich,“ říká nová rektorka VŠPP Helena Válková.

Helena Válková vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, v roce 1997 se habilitovala na Právnické fakultě Masarykovy Univerzity v Brně a v roce 2006 byla jmenována profesorkou v oboru trestní právo na Právnické fakultě Trnavské univerzity v Trnavě. Od roku 1991 působí Helena Válková na Filozofické fakultě UK v Praze, v letech 1996 až 2011 patřila ke klíčovým akademickým pracovníkům na Fakultě právnické ZČU v Plzni a od roku 2012 do roku 2015 na soukromé Vysoké škole manažerské informatiky, ekonomiky a práva v Praze. Dlouhodobě se věnuje trestní politice uplatňované vůči delikventní mládeži, trestním sankcím a obětem trestných činů. Publikuje v domácích a zahraničních časopisech a je autorkou nebo spoluautorkou učebnic a vědeckých monografií věnovaných kriminologii, trestní politice a trestnímu právu. Mezi lety 2014 a 2015 působila více než rok ve vládě Bohuslava Sobotky jako ministryně spravedlnosti. V současnosti je místopředsedkyní Ústavněprávního výboru Poslanecké sněmovny a členkou jejího Výboru pro bezpečnost.

Helena Válková je vdaná a má dospělého syna. Mezi její koníčky patří v létě pěší turistika, v zimě běžky a je i milovnicí dobré literatury. Kromě své mateřštiny hovoří plynně německy, dobře anglicky a částečně i rusky.

(tz)

 

Slovo ke dni

  • Obrat k přirozené stravě nebo zdravému selskému rozumu?

    Není to tak dávno, co vyšla souhrnná zpráva pod hlavičkou OSN upozorňující na nebezpečí vysoce zpracovaných potravin. A čím že jsou nebezpečné? Mají souvislost s výskytem a rozvojem některých chorob včetně těch obávaných civilizačních a duševních. O posledně jmenovaných se dokonce hovoří čím dál častěji jako o epidemii. Není se co divit. Evoluce člověku trvala léta. Jak by mohlo být lidské zažívání zvyklé na látky nebo technologické zpracování surovin, které není starší než století? Zažili jsme boom ztužených tuků, tuků na smažení, průmyslových cukrovinek obohacených o kukuřičný sirup, glukózovo-fruktózový sirup, modifikované škroby, emulgátory, sladidla, přídavky mléčných bílkovin, hrachového proteinu…Ve výčtu by se dalo pokračovat. Otázka tedy zní, když je možné restrikcemi potírat kde co, nebylo by nasnadě také něco zvýhodnit? Třeba...

    Pokračování ...

Objednejte si zasílání časopisu Prosperita s přílohami - bezplatně!

Plnohodnotné vydání skutečně zdarma.

Kompletní PDF s našimi časopisy - Duben 2024

INZERCE

Partneři

Hlavní partneři:

TOSlogo 172 JPF

 

Partner plus:

  
         

Partneři:

logo-grada3    logo-dtocz upv logo 56
dk logo 2

Duševní vlastnictví - ve spolupráci s ÚPV

foto upv

Ochrana průmyslových vzorů 19. leden 2024

Anglické slovo design je odvozeno z latinského de-signare, označit, vyznačit. Postupně dostalo také významy „navrhnout“ či „návrh“. Od poloviny 20. století, kdy se začal klást větší důraz na vzhled výrobků a na reklamu, se rozšířilo do mnoha jazyků, včetně češtiny, v užším významu „výtvarného návrhu užitkových předmětů“.

Pokračování ...

Zaregistrujte se do našeho newsletteru

 

 

Navštivte také naše další portály

madambusinesscz RGB freshtimecz

Odborní partneři

csj105 cia 60 copy logo-kzps acto cma 30 let  Svaz květinářů a floristů ČR  cmsm105caim200 AVLOGOM3